Home Zdravlje ČUVARKUĆA ZA KURJE OKO: Star i provjeren recept koji daje jako dobre...

ČUVARKUĆA ZA KURJE OKO: Star i provjeren recept koji daje jako dobre rezultate…

440
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Star i provjeren recept koji daje jako dobre rezultate…

Kurje oko (clavus) je zadebljanje na koži koje obično nastaje na stopalu, u predjelu malog i domalog prsta. Ima tvrdo središte koje podsjeća na vučije oko pa otuda i naziv kurje oko.

Predio stopala na kome se nalazi kurje oko je bolno na pritisak pa neprijatnost nastaje prilikom nošenja obuće jer dolazi do kontakta i trenja što izaziva bol. Takođe može nastati i na peti, drugim prstima i tabanu.

Poslije mnogo prirodnih metoda za kurje oko izdvojamo jedan efikasan i vrlo jednostavan recept kojim bi trebali ukloniti kurje oči.

Recept za uklanjanje kurjeg oka i žuljeva:

Sve što je potrebno za ovaj recept je čuvarkuća i flaster.

O čuvarkući smo dosta toga pisali i vrlo je korisna biljka koja gotovo da ne zahtijeva nikakvu pažnju da bi rasla. Najčešće je nalazimo na stijenama, zidovima ili kao domaće uzgajana, najčešće u loncima na krovu kuće.

Uputstvo za pripremu:

Uzmite jedan listić čuvarkuće i skinete mu tanku kožicu koja ga okružuje sa jedne strane. Zatim listić stavite na kurje oko tako da strana koja je bez kožice ide na njega.

Zalijepite flaster preko lista čuvarkuće i ostavite cijeli dan pa uveče zamijenite sa novim listom i flasterom. Obavezno nosite noću ovaj flaster jer su tada noge van obuće i najveći je efekat.

Za par dana, najčešće 3-4 kurje oko bi trebalo da nestane zajedno sa svojim korjenom, a mjesto gde je bio, popuniće zdravo tkivo. Ovo je stari i isprobani recept koji zaista daje rezultate za kratko vrijeme.