Home Zdravlje ZA VIŠAK KILOGRAMA: Može da pomogne kod izbacivanja viška tekućine iz organizma…

ZA VIŠAK KILOGRAMA: Može da pomogne kod izbacivanja viška tekućine iz organizma…

227
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Može da pomogne kod izbacivanja viška tekućine iz organizma…

Diabetes mellitus je nažalost među najčešćim oboljenjima u zadnje vrijeme. Ako uzmemo u obzir da se radi o oboljenju gdje i faktori okoline, pored genetike, igraju veliku ulogu postajemo svjesni činjenice da na naše zdravstveno stanje veliki uticaj imamo i mi sami.

Primjena inzulina jeste rješenje, normalizovat ćemo vrijednosti šećera u krvi, ali zašto ne biste pokušali sa još nekim alternativnim metodama.

Da pokušamo sa nekim prirodnim tretmanom prije nego pribjegnemo inzulinu, ili ukoliko već koristite inzulin, da pokušamo potpomoći našoj gušterači i podstaći je na funkcionisanje.

Donosimo jedan jednostavan, a efikasan recept koji bi trebao pomoći kod normalizovanja šećera i izbacivanja viška tekućine iz organizma!

Sastojci:

– jedna prasa sa korijenom

– flaša mineralne vode od 2l

Priprema:

Iz flaše mineralne vode od 2l izlijte otprilike 2dcl tekućine, i u to ubacite prasu zajedno sa korijenčićima, koje ste prethodno dobro oprali i očistili od zemlje.

Primjena:

Pustite da odstoji tako pripremljeno 24h, a potom konzumirajte umjesto vode. Kada ispijete tekućinu pripremite drugu na isti način. Količina nije ograničena, znači pijete onoliko koliko imate potrebe, a shodno vašoj kilaži koliko kilograma želite da izgubite.

Izvor: net