Home Zdravlje OBIČNA KORA ŠIPKA KOD CRIJEVNIH MUKA: Čaj se pije ujutro na prazan...

OBIČNA KORA ŠIPKA KOD CRIJEVNIH MUKA: Čaj se pije ujutro na prazan stomak…

346
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Čaj se pije ujutro na prazan stomak…

Ono što će vam pomoći kod svih stomačnih infekcija i osloboditi vas crijevnih muka jeste obična kora šipka, a sve što treba da uradite jeste da je osušite i čuvate u kućnoj apoteci, a po potrebi pripremate kao čaj.

U decembru 1999. godine u jednom ruskom časopisu objavljen je članak „Zaboravljeni Hipokrat i liječenje biljkama“ ruskog travara G.I. Glubokog, gdje je napisan recept patentiranog sredstva za pomoć kod dizenterije, dijareje, kolere, upale slijepog crijeva, salmoneloze i drugih crijevnih bolesti.

Priprema:

Odnos suhih kora šipka i ključale vode je 1:20. U prethodno ugrijanu toplu šolju ili čašu stavite 10-12 grama suhih kora šipka i prelijte ih sa 200ml ključale vode. Pokrijte tacnom.

Primjena:

Ostavite da odstoji 25-30 minuta, pa poslije toga popijte. Kore ne bacajte! Primjena ovog napitka je za svaku bolest drugačija.

Kod dizenterije, dijareje, salmoneloze, tifusa, kolere, akutnog apendicitisa (zapaljenja slijepog crijeva), napitak treba konzumirati na sljedeći način:

Nakon što odstoji 25-30 minuta, treba da se popije pola šolje čaja, koji ne treba da cijedite. Ponovo poklopite tacnom. Ako poslije 10 minuta osjetite olakšanje i vama je bolje, znači da je u pitanju obični proliv i trebali bi osjetiti olakšanje.

Ako poslije 10 minuta niste osjetili poboljšanje, znači da je kod vas u pitanju dizenterija, ili dijareja, ili tifus, ili salmoneloza, ili kolera. Potrebno je da ostanete u kući i nakon 3 sata popijete preostalu polovinu šolje. Proces ove terapije nastavlja se i u naredna tri sata, a poboljšanje bi trebalo da se osjeti nakon popijenog čaja.

Kod čira na želucu, čira na tankom crijevu, kolitisa (zapaljenja debelog crijeva), disbakterioze crijeva, potrebno je da suve kore šipka konzumirati na sledeći način:

Nakon što odstoji 25-30 minuta, čaj možete popiti. U toku dana popijte polovinu (90-100ml) 4 puta, u približno jednakim porcijama i u približno jednakim vremenskim razmacima, po 20-25ml. Počnite sa konzumiranjem ujutro na prazan stomak, nakon buđenja, a posljednju, četvrtu dozu, pred spavanje.

Čaj ne treba piti svakog dana, već svakog drugog, to je dovoljno kod ovih tegoba. Ako želite da nastavite sa tretmanom, to možete da učinite poslije napravljene pauze od 7 dana poslije prvog tretmana.

NAPOMENA:

Za sve navedeno u ovom članku ne postoji dokaz da pomenuti čaj može izliječiti ove tegobe, niti članak o tome govori, nega da može pomoći kod ovih tegoba.

Za vrijeme liječenja ne smijete da konzumirate alkohol.