Home Zdravlje RECEPT NARODNE MEDICINE: Skuhajte bananu u vodi i dodajte joj med…

RECEPT NARODNE MEDICINE: Skuhajte bananu u vodi i dodajte joj med…

161
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Skuhajte bananu u vodi i dodajte joj med…

Suzbijanje hroničnog kašlja i bronhitisa su uvijek bili problematični, čak i za tradicionalnu medicinu. Ali, jedan domaći recept sadrži neke od najmoćnijih sastojaka, koji smiruju grlo i pluća, i mogu da pomognu kod jakog kašlja i bronhitisa.

Zahvaljujući karakteristikama meda i banane, koji su glavni sastojci ovog recepta, moći ćete ovo sredstvo da dajete, ne samo odraslima, već i djeci. Istovremeno ćete piti zdravi napitak i uživati u njegovom ukusu! Pomoću ovog sredstva pomozite sebi da se oslobodite bola u grlu, jakog kašlja, čak i problema sa želucem!

Sastojci:

– 400ml ključale vode

– 2 zrele banane srednje veličine

– 2 kašike meda

Priprema:

Bananu izgnječite u pire, stavite u šerpu i dodajte ključalu vodu. Promiješajte i ostavite da smjesa odstoji 30 minuta. Kada se smjesa ohladi dodajte med. Važno je da med dodate na kraju, kako on ne bi izgubio sva svoja važna svojstva.

Primjena:

Uzimajte po 100ml ovog sredstva 4 puta dnevno (ukupno 400ml dnevno). Količina data u receptu je dovoljna za jedan dan i sljedećeg jutra možete da pripremite svježu dozu. Olakšanje bi trebali osjetiti već nakon 3 dana.

Izvor: net