Home VIP ELIKSIR MLADOSTI: Usporava proces starenja i podmlađuje cijeli organizam…

ELIKSIR MLADOSTI: Usporava proces starenja i podmlađuje cijeli organizam…

274
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Evo kako usporiti starenje i podmladiti cijeli organizam…

Postoje različite metode podmlađivanja za žene, a za koji nisu neophodni skupi hirurški zahvati. Podmlađivanje lica, tijela i cijelog organizma ne može se sastojati samo od kozmetičkih procedura. Neophodno je kombinovati različite metode podmlađivanja koje daju zapanjujuće rezultate. Sigurno ste primijetili da postoje jedistvene žene koje izgledaju 10 do 15 godina mlađe, a da se nisu podvrgle skupim estetskim zahvatima. Jedna od takvih mladolikih ljepotica otkrila je tajnu svog eliksira mladosti. Ona tvrdi da se nakon njegovog korišćenja, poboljša vid, koža je postala glatka i elastična na cijelom tijelu, a kosa gušća. I što je najnevjerovatnija stvar – kosa, koja je počinje sporije da sijedi.

Recept podmlađivanja organizma:

– 100ml lanenog ulja

– 2 srednja limuna

– 1 velika glavica bijelog luka

– 0,5kg meda

Priprema:

Očišćeni bijeli luk, 1 neočišćeni limun i 1 limun bez kore samljeti na mašini za mljevenje mesa ili isitniti u blenderu. Samljevenu smjesu pomiješati sa medom, dodati ulje i sve ponovo promiješati. Smjesa se čuva u frižideru u zatvorenoj staklenoj tegli.

Primjena:

Konzumirati tri puta dnevno po 1 supenu kašiku pola sata prije jela.

Kako ova smjesa podmlađuje organizam:

Laneno ulje je biljni hormon, lan sadrži linolnu (omega-6), oleinsku (omega-9), i palmitinsku masnu kiselinu, a više od polovine masnoća sadržanih u lanu, čini alfalinolenska kiselina (omega-3), što laneno ulje čini najbogatijim biljnim izvorom omega-3 masnih kiselina (dvostruko većim od ribljeg ulja). Ulje lana je takođe najbogatiji biljni izvor lignana, važnih antioksidanasa, što u kombinaciji sa limunom čisti jetru i zučne putevi. Čista jetra je naš glavni generator mladosti. Vitamin C iz limuna savršen antioksidant, jača imunitet i krvne sudove. Bijeli luk čisti krvne sudove, a med donosi ishranu svim tim sudovima – mikroelemente koji obnavljaju i podmlađuju cijeli organizam. Sigurni smo da će ovaj eliksir mladosti dati nevjerovatne rezultate. Budite mladi i lijepi!

Izvor: net