Home Zdravlje POMOĆ KOD URINARNE INFEKCIJE: Samo jedna kašikica dnevno može da pomogne…

POMOĆ KOD URINARNE INFEKCIJE: Samo jedna kašikica dnevno može da pomogne…

270
0
Zdravlje,
Zdravlje,

 

Neki ljudi pate od učestalih infekcija koje im stvaraju noćne more. To je vrlo učestala tegoba koja nastaje kada mikroorganizmi koji inače žive u urogenitalnom traktu i crijevima dospiju u mokraćnu bešiku.

Više od 90% svih mokraćnih infekcija uzrokuje bakterija ešerihije koli, koja se prirodno nalazi u našim crijevima.

Urinarne infekcije puno češće pogađaju žene, a za to postoji anatomsko objašnjenje. Nepoželjne bakterije lakše ulaze u žensku bešiku zbog puno kraće mokraćne cijevi.

Infekcija se najčešće javlja kod djevojaka koje su tek stupile u se**ualne odnose i kod žena u menopauzi. Simptomi urinarne infekcije su osećaj pritiska u mokraćnoj bešici, peckanje pri mokrenju, zamućeni urin i krv u urinu, povišena temperatura i bolovi u donjem dijelu stomaka.

Ako imate ove simptome počnite što prije sa liječenjem, jer previše odugovlačenja može dovesti do toga da bakterije dospiju u bubrege i izazovu veće komplikacije.

Pomoć pri navedenom problemu sa sodom bikarbonom:

Soda bikarbona je prava super namirnica koja ima alkalna svojstva, što znači da neutrališe kiselost urina, pa tako pomaže kod bakterijskih infekcija urinarnog trakta.

U 2,5dl vode dodajte 1 kašičicu sode bikarbone, pa dobro izmiješajte. Popijte cijelu čašu. Najbolje je da je popijete odmah ujutru.

Sodu bikarbonu nemojte koristiti u kontinuitetu duže od nedjelju dana. Njena primjena ne preporučuje se onima koji moraju da paze na unos soli jer ova namirnica sadrži dosta natrijuma.

Izvor: net