Home Zdravlje MOŽE DA OPORAVI CIJELO TIJELO: Žuč, jetru i štitnu žlijezdu obnavlja iz...

MOŽE DA OPORAVI CIJELO TIJELO: Žuč, jetru i štitnu žlijezdu obnavlja iz korijena…

179
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Žuč, jetru i štitnu žlijezdu obnavlja iz korijena…

Odličan je laksativ koji će vam pomoći da izbjegnete zatvor i regulišete crijevnu floru. Postoji povrće koje se koristi već nekoliko godina kao pomoć kod raznih bolesti jer su njegova svojstva vrlo efikasna, naročito kod problema sa štitnom žlijezdom, zatezanjem kože i borbe sa bolestima probavnog takta.

Evo šta će se sve desiti ako uključite rotkvice u svoj režim ishrane:

Ova namirnica je sposobna za znatno poboljšanje vašeg zdravlja. Ona može da obnovi tkiva kože, pospješi varenje hrane, eliminiše toksine iz tijela i bori se protiv stomačnih problema.

Rotkvica takođe dobro utiče na jetru jer joj pomaže da dobro funkcioniše. Sa druge strane, ima idealna svojstva za borbu protiv upale u predjelu nosa, pa pomaže kod upale sinusa. Ima jestivo korijenje i bogata je vitaminom C, kao i brojnim antioksidantima i važnim hranljivim materijama koje mogu izuzetno dobro da utiču na organizam.

Takođe će vam pomoći da detoksikujete cijelo tijelo. Vlakna koje ovo povrće sadrži su idealna za apsorpciju holesterola i zasićenih masti koje se mogu naći u prerađenim namirnicama. Kada se kombinuje sa velikim sadržajem joda, to će vam pomoći i kod normalnog funkcionisanje štitne žlijezde.

Ovako ju je najbolje konzumirati da bi se dobila sva njena dobra svojstva:

Sastojci:

– 4 rotkvice

– 1 komad đumbira

– 4 kašike meda

– sok ood 4 limuna

– pola čaše vode

Priprema i način konzumiranja:

Sve sastojke pomiješajte u blenderu. Kada se formira gusta mješavina, sipajte je u teglu i teglu čvrsto zatvorite. Uzmajte kašiku ove mješavine 3-4 puta dnevno tokom tri sedmice i pijte dvije litre vode dnevno kako biste u potpunosti usvojili dobra svojstva rotkvica. Ovaj recept će poboljšati vaše cjelokupno zdravlje i podići nivo energije!

PROČITAJTE JOŠ: Jednostavan ali moćan recept koji će vas preporoditi…

Konzumirajte ovu tinkturu tokom 40 dana i temeljno ćete očistiti krvne sudove od holesterola!

Sastojci:

– 4 glavice bijelog luka

– 4 srednja limuna sa korom

– oko 3 litre prokuhane ohlađene vode

Priprema:

Bijeli luk podijelite na čehnove i očistite ih. Limunove isijecite na kriške (limun dobro oprati). Sve sameljite na mašini za mljevenje mesa ili blenderu. Samljevenu smjesu stavite u čistu staklenu teglu od 3l i prelijte sa prokuhanom ohlađenom vodom, do kraja tegle. Poklopite i ostavite u frižider 3 dana. Nakon toga, procijedite i čuvajte u frižideru.

Primjena:

Maksimalna doza napitka je 50ml po 3 puta dnevno, prije obroka. Ipak, čišćenje krvnih sudova treba počinjati sa manjim dozama (1-2 supene kašike). Ako ne postoje neprijatnosti, dozu polako povećavati do neophodne. Trajanje terapije je 40 dana. Čišćenje krvnih sudova na ovaj način preporučuje se sprovoditi jednom godišnje, nakon konsultacije sa ljekarom.