Home Zdravlje PRIRODNI RECEPT ZA REUMU: Nakon upotrebe ovog melema bol nećete osjetiti narednih...

PRIRODNI RECEPT ZA REUMU: Nakon upotrebe ovog melema bol nećete osjetiti narednih nekoliko godina…

155
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Nakon upotrebe ovog recepta bol nećete osjećati narednih nekoliko godina…

Za ovaj nevjerovatni prirodni recept se kaže da ublažava bol osteoporoze i da nakon upotrebe nećete osjećati bol narednih nekoliko godina. Ovo je mješavina za masažu koja se priprema sa nerafinisanim biljnim uljem i soli (možete koristiti morsku so). Medicinska mješavina se priprema odmah za cijeli tok tretmana.

Trebaće vam:

– 10 kašika soli

– 20 kašika ulja (maslinovog, suncokretovog)

Priprema ljekovitog jedinjenja za osteohondrozu:

Pomiješati ulje i so u staklenoj flaši. Zatvoriti je. Nakon nekoliko dana dobićete laganu mješavinu.

Primjena:

Svakog jutra bi trebalo utrljati mješavinu energičnom masažom na vratne pršljenove na mjestima gdje osjećate bol. U početku masirajte 2-3 minuta, dodajući svaki dan još 2-3 minuta, kako bi na kraju imali cjelokupno vrijeme masaže od 20 minuta. Nakon završetka masaže, obrišite vrat mokrim i toplim peškirom. Prilikom primjene postupaka kao što je ovaj, može se desiti da prouzrokuje manju iritaciju kože. Stoga, nakon završetka masaže, obrišite kožu suhom krpom i pospite bebi puderom u prahu.

Rezultat 10-dnevnog tretmana je stimulisanje cirkulacije i poboljšanje mišićne regeneracije hrskavice i koštanog tkiva. Nakon 8-10 procedura primjetićete radikalne promjene. Obnavljanjem protoka krvi u vratnoj kičmi, glavobolje nestaju i vid se popravlja.

To je povezano sa činjenicom da se tijelo oslobađa od toksina, što zauzvrat pomaže normalizaciji metabolizma. Tokom procesa čišćenja, možete osjetiti malu pospanost i vrtoglavicu, ali to se ne događa često. Po pravilu, tretiranje osteohondroze na ovaj način prolazi bez nuspojava i pruža odlične rezultate.

PROČITAJTE JOŠ: Žuč, jetru i štitnu žlijezdu obnavlja iz korijena…

Odličan je laksativ koji će vam pomoći da izbjegnete zatvor i regulišete crijevnu floru. Postoji povrće koje se koristi već nekoliko godina kao pomoć kod raznih bolesti jer su njegova svojstva vrlo efikasna, naročito kod problema sa štitnom žlijezdom, zatezanjem kože i borbe sa bolestima probavnog takta.

Evo šta će se sve desiti ako uključite rotkvice u svoj režim ishrane:

Ova namirnica je sposobna za znatno poboljšanje vašeg zdravlja. Ona može da obnovi tkiva kože, pospješi varenje hrane, eliminiše toksine iz tijela i bori se protiv stomačnih problema.

Rotkvica takođe dobro utiče na jetru jer joj pomaže da dobro funkcioniše. Sa druge strane, ima idealna svojstva za borbu protiv upale u predjelu nosa, pa pomaže kod upale sinusa. Ima jestivo korijenje i bogata je vitaminom C, kao i brojnim antioksidantima i važnim hranljivim materijama koje mogu izuzetno dobro da utiču na organizam.

Takođe će vam pomoći da detoksikujete cijelo tijelo. Vlakna koje ovo povrće sadrži su idealna za apsorpciju holesterola i zasićenih masti koje se mogu naći u prerađenim namirnicama. Kada se kombinuje sa velikim sadržajem joda, to će vam pomoći i kod normalnog funkcionisanje štitne žlijezde.

Ovako ju je najbolje konzumirati da bi se dobila sva njena dobra svojstva:

Sastojci:

– 4 rotkvice

– 1 komad đumbira

– 4 kašike meda

– sok ood 4 limuna

– pola čaše vode

Priprema i način konzumiranja:

Sve sastojke pomiješajte u blenderu. Kada se formira gusta mješavina, sipajte je u teglu i teglu čvrsto zatvorite. Uzmajte kašiku ove mješavine 3-4 puta dnevno tokom tri sedmice i pijte dvije litre vode dnevno kako biste u potpunosti usvojili dobra svojstva rotkvica. Ovaj recept će poboljšati vaše cjelokupno zdravlje i podići nivo energije!