Home Zdravlje PRIRODNI ČISTAČ ORGANIZMA: Jednostavno topi masne naslage sa kojima se borite godinama…

PRIRODNI ČISTAČ ORGANIZMA: Jednostavno topi masne naslage sa kojima se borite godinama…

244
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Kad pojedete ovu smjesu, funkcija čitavog mozga se znatno poboljšava…

Jedan od najmoćnijih prirodnih darova ne samo da će vam popraviti pamćenje za već ćete pri tome uspjeti otopiti masne naslage sa kojima se borite godinama. Ključni sastojak je hren koji je bogat vitaminom C, kalijem, vitaminima B1, B2 i B6, kao i željezom, magnezijem i fosforom. Hren ubrzava metabolizam, otklanja umor i potiče razvoj dobrih bakterija u trbuhu.

Priprema:

Od sastojaka ćete trebati:

– 125 grama hrena

– 4 limuna

– 3 kašike meda

– 2 kašike cimeta

– komadić đumbira (oko 2 centimetra)

Priprema:

U blenderu ispasirajte hren i đumbir. Iscijedite sok iz limuna, dodajte u blender, dobro izmiješajte pa dodajte cimet i med. Dobro povezanu smjesu stavite u staklenu posudu.

Primjena:

Dva puta dnevno uzimajte po jednu žlicu smjese prije obroka, a ako vježbate, prije treninga. Prakticirajte ovo tri tjedna i nećete se pokajati kad vidite fenomenalne rezultate ovog recepta.

PROČITAJTE JOŠ: Može da pomogne kod tromba, zagrušavanja krvi i rizika od moždanog udara…

Sok od kivija je nešto što treba da ubacimo u svakodnevno korišćenje jer djeluje blagotvorno na organizam i prepun je raznih zdravih sastojaka. Odlično je sredstvo za one koji imaju problema sa pijeskom u bubregu i žuči. Sok od kivija će da vam pruži veliku količinu kalijuma i vlakana, a to može da vas zaštiti i od nastanka srčanih bolesti. U daljem tekstu možete da pročitate za šta je dobar kivi i odličan recept za sirup od kivija.

Zašto je dobro da pijete sok od kivija:

Deluje na ljudski organizam na ovaj način:

– oslobađa bubrege, bešiku i žučnu kesu od prisustva najsitnijih čestica pijeska

– može da pomogne kod kardiovaskulativnih bolesti

– može da pomogne kod trombova i zgrušavanja krvi

– smanjuje rizik od moždanog udara

– štiti vitalnost ćelija

– utiče povoljno na vid

– podstiče oporavak organizma

– štiti DNK od štetnog uticaja slobodnih radikala i od srčanog infarkta

– snažno detoksikuje organizam

– poboljšava imunitet

– sprječava formiranje masnih naslaga

– ublažava simptome kod bronhitisa, hroničnog kašlja i drugih plućnih bolesti, kod djece i kod odraslih

– uklanja celulit

– doprinosi zdravlju kože

– djeluje na sposobnost pamćenja

NAPOMENA:

Treba da budete oprezni sa dnevnom količinom soka od kivija. Ne bi trebalo da popijete više od 1-2 čase soka koji ste razblažili sa vodom u jer može da dođe do alergija na kivi

SOK OD KIVIJA RECEPT:

Za pripremu sirupa od kivija treba vam :

– 1,5 kilogram svježeg i oljuštenog kivija

– pola kilograma šećera

– 1,5 litra vode

Priprema i primjena:

Oljuštite kivi i isjeckajte, ubacite ga u blender i usitnite. Ako nemate pri ruci blender, možete da iskoristite i mašinu za mljevenje paradajza. Potom, tako usitnjen kivi propasirajte kroz gustu cjediljku da bi se oslobodila što veća količina soka. Zatim, prokuhajte vodu, kada voda provri sačekate da se ohladi. A u procjeđeni sok od kivija dodajte prokuhanu vodu koja se predhodno prohladila i pola kg šećera. Miješajte oko 20 minuta dok se šećer u potpunosti ne istopi. Sterilišite staklene flaše u koje ćete sipati domaći sok od kivija i stavite ga u frižider. Prije upotrebe soka razblažite ga sa vodom.

VAŽNO:

Sok ili sirup od kivija, sadrži: vitamin A, kompleks vitamina B vitamin C, vitamin E, vitamin K, selen, kalcijum, kalijum, fosfor, karotenoide, gvožđe, hlorofil, lutein, ugljene hidrate, flavonoide i zbog toga se preporučuje da se koristi u ishrani beba a posebno se preporučuje kivi u trudnoći.