Home Zdravlje UZIMAJTE DVA DO TRI PUTA NA DAN PO ČETVRTINU ŠOLJE: Poboljšava probavu...

UZIMAJTE DVA DO TRI PUTA NA DAN PO ČETVRTINU ŠOLJE: Poboljšava probavu i ublažava menstrualne bolove…

106
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Poboljšava probavu i ublažava menstrualne bolove…

Najbolje je da koristite svježe iscijeđeni sok, ali možete kupiti u marketima i 100-odstotni čisti sok. Samo jedna čaša soka od ananasa sadrži gotovo 50 odsto naših dnevnih potreba za vitaminom C. Dobijate vrlo važne enzime, koji regulišu metabolizam i stvaranje energije u tijelu. U ovom voću ima mnogo magnezijuma, minerala koji je vrlo važan za tkiva i kosti, kao i za bolju apsorpciju kalcijuma. Putem čistog cijeđenog soka možete unijeti i čisti bromelin, koji je označen kao agens ključan u svim protivupalnim procesima (uveliko pomaže i kod artritisa).

Probava i toksini:

Bromelin rastvara proteine, koje je često teško probaviti, pa izazivaju probleme sa zatvorom. Zato vam ananas može pomoći da poboljšate probavu, uz to bogat je vlaknima, pa brzo i efiksano čisti crijeva. Takođe, spada i u prirodne dijuretike, dobar je za bubrege i izbacivanje štetnih toksina iz tijela.

Za žene:

Djevojke i žene koje imaju problema sa bolnim menstruacijama trebale bi piti sok od ananasa. Već pominjani bromelin ima analgetska svojstva i može pomoći da ublažite bolove. A kako je ananas bogat vitaminom C odličan je i borac protiv akni. Možete se riješiti akni, pa i ožiljaka od akni ako budete koristili čisti sok do ananasa kao toner ili – samo ga nanesite na lice, ostavite da se osuši, pa operite hladnom vodom.

Protiv kašlja:

Ako patite od kašlja, koji nije povezan sa ozbiljnijim stanjem, poput upale pluća uvijek radije popijte čisti sok od ananasa. Djelotvoran je, donijet će vam oporavak, umiriće bolno grlo i lakše ćete izbaciti šlajm. Istraživanja su pokazala da prirodne mješavine sa ananasom uveliko pomažu pacijentima koji imaju probleme sa šlajmom, začepljenjima sinusa, kašljem kihanjem i infekcijama.

Evo kako da napravite taj prirodni sirup, koji je pomogao i najugroženijim pacijentima – (Koristite prirodni nezaslađeni 100-odstotni sok ili, bolje, svježe ceđeni):

Pomiješajte:

– 250ml svježeg soka od ananasa

– četvrtina šolje svježe iscijeđenog soka limuna

– komad korijena đumbira (dug oko 7cm, narendan)

– 1 kašika meda

– pola kašičice kajenske paprike

Priprema i primjena:

Jednostavno samo sve sastojke dobro izmiješajte. Uzimajte 2 do 3 puta na dan po četvrtinu šolje. Ponavljajte svaki dan dok se simptomi ne povuku.