Home Zdravlje RECEPT U KOJI SE ŽENE GODINAMA KUNU: Ljepša i podmlađena koža, gušća...

RECEPT U KOJI SE ŽENE GODINAMA KUNU: Ljepša i podmlađena koža, gušća kosa i bolji vid…

144
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Ljepša i podmlađena koža, gušća kosa i bolji vid…

Pomlađivanje lica, tijela i cijelog organizma ne mora se sastojati samo od kozmetičkih procedura. Sigurno ste primijetili da postoje žene koje izgledaju 10 ili 15 godina mlađe, a da se nisu podvrgle skupim estetskim zahvatima. I što je najzanimljivija stvar – kosa, koja je počela sijediti, prestala je. Recept je provjeren i potvrđen od žena koje su ga koristile i koje pri tome žele da ostanu anonimne.

Sastojci:

– 100ml lanenog ulja

– 2 srednja limuna

– 1 velika glavica bijelog luka

– 0,5kg meda

Priprema i primjena:

Očišćeni bijeli luk, 1 neočišćeni limun i 1 limun bez kore izmiksajte u blenderu. Samljevenu smjesu pomiješajti sa medom, dodati laneno ulje i sve ponovo promiješati. Smjesa se čuva u frižideru u zatvorenoj staklenoj tegli. Konzumirati tri puta dnevno po 1 kašičicu pola sata prije svakog jela.

Na koji način ova smjesa pomlađuje organizam:

Laneno ulje je biljni hormon:

Lan sadrži linolnu (omega-6), oleinsku (omega-9) i palmitinsku masnu kiselinu, a više od polovine masnoća sadržanih u lanu, čini alfalinolenska kiselina (omega-3) što laneno ulje čini najbogatijim biljnim izvorom omega-3 masnih kiselina (dvostruko većim od ribljeg ulja).

Ulje lana je takođe najbogatiji biljni izvor lignana, važnih antioksidansa, što u kombinaciji sa limunom čisti jetru i žučne puteve. Vitamin C iz limuna savršen je antioksidans, jača imunitet i krvne žile. Bijeli luk čisti od parazita i čisti krvne sudove, a med donosi nutrijente, odnosno mikroelemente u krv koji obnavljaju i pomlađuju cijeli organizam.