Home Zdravlje TOPI MASTI SA STOMAKA: Pomaže kod izbacivanja vode i masnoće iz organizma…

TOPI MASTI SA STOMAKA: Pomaže kod izbacivanja vode i masnoće iz organizma…

174
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Pomaže kod izbacivanja vode i masnoće iz organizma…

Nažalost, ne postoji čarobni štapić za skidanje viška kilograma. Ali sa dovoljno fizičke aktivnosti, više kretanja i zdrave ishrane možete brzo prilagoditi težinu. Ono što će vam pomoći da ubrzate gubitak kilograma jeste ovaj napitak koji možete napraviti od prirodnih sastojaka koje možda već imate u vašoj kuhinji, a glavni sastojak je čuveni hren.

Pokazaćemo vam najbolji recept za smanjenje tjelesne težine, koji vam može pomoći da smanjite masti sa stomaka. No, nije samo dobar za skidanje kilograma. Pomoći će vam da uklonite sav višek vode iz organizma, pobljšat će funkciju vašeg mozga, pamćenje, sluh i vid.

Sastojci:

– 125g hrena

– 4 limuna

– 2cm svježeg đumbira

– 3 kašike meda

– 2 kašike cimeta

Priprema:

Prvo očistite hren i đumbir, oljuštite ih i sipajte u blender. Dodajte limun, ali ako ne koristite organski, samo iscijedite sok. Zatim dodajte cimet i med. Sve dobro izmiješajte i stavite u teglu. Teglu čuvajte u frižideru.

Primjena:

Uzmite jednu kašiku ujutru na prazan želudac i prije spavanja. Ako želite da dobijete najbolje rezultate onda ovaj sirup koristite 3 sedmice.

Zašto je hren dobar za zdravlje:

Ishrana bogata hrenom je posebno korisna za dijabetičare, ali i za one koji su stalno umorni ili imaju sporiji metabolizam. Podzemni dijelovi, odnosno korijen, koriste se kao začin i pored različitih jela, posebno za meso. Listovi ove biljke bogati su vitaminom C, karotenom i hlorofilom. Takođe sadrže značajnu količinu kalijuma, fosfora, hlora, sumpora i vitamina B. Ova biljka čisti cijeli organizam i ubrzava metabolizam.

Ona štiti određene organe kao što su želudac, jetra, tanko i debelo crijevo. Takođe sadrži kumare, fenole, eterično ulje, asparagin, smolu, skrob i saharide. Zbog ovih sastojaka u narodnoj medicini, preporučen je kao melem za kašalj, sinuse, bronhitis, astmu i reumatizam. Jača imunitet i štiti od prehlade. Koristi se i kod začepljenja krvnih sudova, te poboljšava varenje. Uzima se u obliku čaja, sirupa, vina, tinkture ili kiselog jela. Kada koristite hren, kao i kod drugih biljaka, treba voditi računa da se ne uzima previše jer može izazvati dijareju i povraćanje.

Zašto je đumir koristan za zdravlje:

Đumbir zauzima posebno mjesto u mnogim kuhinjama zbog specifične arome i oštrog, pikantnog i oporog okusa koji ga odvaja od drugih začina, ali i zbog svojih zdravih svojstava. Hiljadama godina se koristi kao začin i melem, i do današnjeg dana. U svom sastavu hranljivih materija, đumbir uglavnom sadrži vitamin C, kalij, željezo, kalcij i magnezij. Svježi đumbir pomaže da pomogne kod visokog holesterola. Istovremeno, smanjuje nadutost želuca.

Pozitivno utiče na obnavljanje crijevne flore, ima laksativni efekat. Jake glavobolje i migrene mogu se ublažiti konzumiranjem nekoliko tankih kriške svježeg đumbira. Đumbir u prahu pomaže da se oslobode abdominalni bol. Ublažava bolne simptome artritisa, gripa ili hladno svjetlo. Đumbir u prahu ubrzava cirkulaciju i spriječava koagulaciju krvi. Pozitivno utječe na opuštanje umornih mišića nakon iscrpne fizičke aktivnosti. Konzumirajte đumbir odgovorno, ne više od 4 grama dnevno.

Dakle, ovaj recept svakako treba isprobati, a vi ćete biti iznenađeni rezultatima.