Home Zdravlje PROTIV ŽGARAVICE I KISELINE U ŽELUCU: Prirodni recept koji može pomoći kod...

PROTIV ŽGARAVICE I KISELINE U ŽELUCU: Prirodni recept koji može pomoći kod navedenog problema…

218
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Prirodni recept koji može pomoći kod navedenog problema…

Česta gorušica je najčešći simptom refluksa kiseline. Ostali znakovi i simptomi uključuju regurgitaciju hrane ili kisele tečnosti, otežano gutanje, kašalj, teško disanje i bol u grudima, posebno dok ležite noću.

Pokušajte da jedete manje obroke, i izbjegavajte hranu koja čini da se aktivira gorušica, kao što su pržena ili masna hrana, čokolada i pepermint. Izbjegavanje alkohola i nikotina može pomoći. Evo, mi ćemo predstaviti jako dobro domaće piće koje će vam pomoći da olakšate simptome žgaravice!

Sastojci:

– 1 krompir

– 1 jabuka

Priprema:

Prvo, oljuštite krompir. Narendajte ga a zatim procijedite sok od krompira koristeći gazu i sipajte ga u čašu. Koristite isti postupak za sok od jabuke.

NAPOMENA:

Navedene sokove možete najlakše napraviti tako što ćete, posebno krompir isjeći na sitne komade i izblendati, a zatim dobijenu masu što bolje procijediti kroz gazu, tako da dobijete čisti sok od krompira. Isti postupak važi i za jabuku.

Primjena:

Dobijene sokove pomiješajte zajedno i pite ovu mješavinu 2 puta dnevno. Dakle, dobijenu količinu pripreme od ovog soka od jedne jabuke i jednog krompira raspolovite na dvije jednake mjere i pijete dva puta u toku jednog dana.

Za naredni dan pravite novi sok. Uvijek piti ovaj domaći sok 1 sat prije vašeg obroka. Nema ograničen tretman ove terapije što znači da ovaj sok uvijek i bez prestanka možete piti. Primijetit ćete pozitivne rezultate jako brzo!