Home Zdravlje PIJTE ČAŠU VODE SA SODOM BIKARBONOM: Nakon mjesec dana iznenadit ćete se...

PIJTE ČAŠU VODE SA SODOM BIKARBONOM: Nakon mjesec dana iznenadit ćete se rezultatima…

616
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Nakon mjesec dana iznenadit ćete se rezultatima…

Soda bikarbona je vrlo korisna i ima brojne zdravstvene prednosti.

Malo sode bikarbone u čaši vode može dobro doći kod žgaravice. Isto tako, uz zdravu ishranu i fizičku aktivnost, njena primjena na taj način može dosta ubrzati gubitak kilograma.

Soda bikarbona je idealno rješenje za uklanjanje tvrdokornih mrlja. Bilo da su te mrlje na odjeći ili na određenim kuhinjskim površinama, soda bikarbona će otkloniti i one mrlje za koje ste mislili da ih je nemoguće odstraniti.

A zdravija je opcija nego da stalno koristite mnoštvo hemikalija koje su štetne i za vas i za druge. Malo odmorite od njih i nećete se pokajati.

Sodu bikarbonu možete koristiti za piling lica, nanesite je u malim količinama, malo masirajte i isperite. Vaše lice će biti čišće.

Vjerovatno i vi kao većina koristite dezodoranse, ali oni su puni štetnih materija i metala.

Radije kupujte proizvode na kojima je naglašeno da nemaju aluminija i ostalih štetnih materija.

Ono što je još bolja opcija jeste da jednostavno koristite sodu bikarbonu. Razblažite sa vodom i nanesite ispod pazuha. Pokupit će znoj. Bićete zadovoljni.

Piti sodu bikarbonu sa čašom vode je jako zdravo za vaš cijeli organizam. A ako konzumirate ovo piće svaki dan u peridu od jednog mjeseca, možete znatno izgubiti na kilaži. Ali naravno, morate da reducirate i dnevne obroke.

U ovom videu možete jasno pogledati mnoge korisne primjene sode bikarbone: