Home Zdravlje ČUVENI RECEPT ZA ZDRAVLJE: Čisti arterije i pomaže kontroli krvnog pritiska…

ČUVENI RECEPT ZA ZDRAVLJE: Čisti arterije i pomaže kontroli krvnog pritiska…

133
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Čisti arterije i pomaže kontroli krvnog pritiska…

Kada je zdravlje u pitanju ništa se ne treba uzimati olako i sve treba shvatati veoma ozbiljno, posebno ako se utvrdi da imate određene tegobe i probleme sa određenim organima. Vaš krvni pritisak je nešto kao termometar za zdravlje.

Ako imate visok krvni pritisak, to je znak da vaše srce radi teže da bi ispumpalo svu krv. Visoki krvni pritisak je veoma opasan jer sa njim ste u velikom riziku da ćete imati infarkt, a također tu je i rizik od cerebralne tromboze, problema sa bubrezima. Zbog svega toga iznimno je važno da se kontroliše krvni pritisak.

Mnogim ljudima u svijetu je poznat stari njemački recept za krvni pritisak koji se sastoji iz tri veoma moćna sastojka.

Ti sastojci su: limun, bijeli luk i đumbir.

Svaki od ovih sastojaka je sam po sebi dobar za ljudsko zdravlje ali u kombinaciji to je napitak koji čini čuda. Limun je bogat vitaminom C, a on također ima i ta svojstva da može da reguliše pH nivo u tijelu. Dakle, ovo je stari njemački recept za krvni pritisak i arterije.

Sastojci koji su vam potrebni za ovaj recept su sljedeći:

– 4 glavice bijelog luka

– đumbir oko 1,5cm dužine

– 4 komada limuna

– oko 2 litra vode

Način pripreme:

Prije svega morate dobro da operete đumbir i da ga poslije pranja isiječete na kriške. Zatim treba da oljuštite bijeli luk, a i đumbir, i sve ove sastojke treba da stavite u blender. Dodajte i vodu, a zatim sve miksajte dok ne dobijete sjedinjenu, tečnu formu. Poslije toga sve to ulijte u jedan lonac ili šerpu i zagrijte. Polako dodajete vodu i pustite da proključa. Nakon ključanja sve ostavite da se ohladi. Zatim izmiksajte oguljeni limun, može i sa korom ali ga prije toga treba dobo oprati (najbolje sodom bikarbonm). Nakon što ste izmiksali limun daobro ga izmiješajte sa ohlađenom smjesom koju ste kuhali. Zatim, sve sipajte u flaše ili tegle i stavite u frižider.

Korištenje ide na sljedeći način:

Obavezno uzimanje jedne čaše ujutro, na prazan stomak, a preporučuje se i jedna čaša, dva sata prije spavanja. Prije upotrebe napitak prvo promućkajte a zatim sipajte u čašu. Poslije nekoliko sedmica vaše će se arterije očistiti i pritisak bi trebao biti bolji.