Home Zdravlje RECEPT STAR PREKO 2 000 GODINA: Može da pomogne kod lošeg holesterola,...

RECEPT STAR PREKO 2 000 GODINA: Može da pomogne kod lošeg holesterola, naslaga na krvnim sudovima i triglicerida…

173
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Može da pomogne kod lošeg holesterola, naslaga na krvnim sudovima i triglicerida…

Recept za ovaj tibetanski pripravak pronađen je u starom tibetanskom manastiru, ispisan na glinenim pločicama. Pretpostavlja se da je zapisan prije više od 2 000 godina. Koristi se protiv triglicerida, holesterola i krečnih naslaga na krvnim sudovima i triglicerida.

Stari tibetanski recept:

Osim što uspješno pomaže krvnim sudovima, ovaj stari tibetanski recept, kako tvrde, poboljšava elastičnost krvnih sudova (sprječava pucanje krvnih sudova, a samim tim i izliv krvi), sprečava infarkt srca, mozga i anginu pektoris.

Priprema:

300 grama bijelog luka i 1 kilogram limuna sa korom, sitno samljeti. Nakon toga staviti da proključa 1,5l vode a onda smanjiti vatru i dodati samljeveni bijeli luk i limun pa poklopiti sud. Isključivo na laganoj vatri ovu smjesu prokuhati 14-15 minuta (nikako duže od toga). Zatim skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi. Ovo je gotov tibetanski pripravak koji treba sipati i čuvati u poklopljenoj staklenoj posudi (tegli).

Primjena:

Ovaj pripravak uzimati na prazan stomak svakoga jutra i to 0.5dl, tokom 25 dana. Iza toga obavezno napraviti pauzu od 10 dana a onda ponoviti postupak do poboljšanja zdravstvenog stanja. Nakon toga prestati sa upotrebom pripravka.

Napomena:

Strogo se pridržavati dnevne doze smjese i pauze od 10 dana između dvije terapije. Nakon poboljšanja zdravstvenog stanja ne treba više uzimati smjesu već samo ako dođe do pogoršanja zdravstvenog stanja.

Zdrave osobe koje se odluče da pripravak uzimaju radi poboljšanja opšteg stanja organizma neka primenjuju samo jednu do dve terapije godišnje i to dva puta po 25 dana u razmaku od 6 meseci.