Home Zdravlje ELIKSIR LJEPOTE I ZDRAVLJA: Uspješno čisti tijelo od toksina i masnoća te...

ELIKSIR LJEPOTE I ZDRAVLJA: Uspješno čisti tijelo od toksina i masnoća te pomaže u gubitku kilograma…

131
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Uspješno čisti tijelo od toksina i masnoća te pomaže u gubitku kilograma…

Hlorofil se nalazi u zelenim listovima biljaka i uključen je u fotosintezu. Međutim, hlorofil može doneti koristi ne samo biljkama, već i našem sopstvenom telu. On čisti organizam od toksina i masnoća te pomaže u gubitku kilograma. Kako piti hlorofil da bi on mogao delovati, pročitajte u nastavku.

Blagotvorna svojstva:

Detoksikacija i jak imunitet:

Jedna od glavnih sposobnosti hlorofila je detoksikacija tela. Hlorofil stimuliše proizvodnju crvenih krvnih zrnaca, eritrocita. Hemoglobin u crvenim krvnim ćelijama je odgovoran za prenošenje kiseonika u sve ćelije u telu. Stoga povećanje nivoa hemoglobina obezbeđuje snabdevanje kiseonikom.

Kiseonik, sa svoje strane, pomaže u uklanjanju toksina iz organizma. Štaviše, on lako veže toksine teških metala i uklanja ih iz tela. Povećanje količine kiseonika u krvi pomaže ne samo čišćenju organizma, već i jačanju imunološkog sistema. Kiseonizovana krv je destruktivno okruženje za anaerobne bakterije, jedan od glavnih uzročnika različitih bolesti.

Gubitak težine:

Hlorofil je odličan sagorevač masti. U telu reaguje sa mastima, razgrađuje ih i pretvara u energiju. Fitanska kiselina, koju sadrži hlorofil, odgovorna je za ovo prijatno svojstvo. Ostale aktivne supstance tilakoidi, suzbijaju proizvodnju hormona gladi, tako da se duže osećate sitim i smanjujete rizik od prejedanja.

Prevencija kardiovaskularnih bolesti:

Zbog svoje sposobnosti da sprečava oksidativne reakcije, hlorofil se efikasno bori protiv stvaranja LDL, “lošeg” holesterola, što je direktno povezano sa rizikom od kardiovaskularnih bolesti. Pored toga, hlorofil sadrži magnezijum i vitamin K, jačaju srčani mišić i vaskularne zidove, sprečavajući njihovo uništavanje i kalcifikaciju.

Načini primene:

Hlorofil se prirodno nalazi u svim zelenim biljkama i što je zasićenija boja, to je veći sadržaj ove materije. Među rekorderima su spirulina, peršun, brokoli i spanać. Međutim, može biti teško dobiti dovoljno hlorofila iz hrane, zbog čega stručnjaci preporučuju da treba piti tečni hlorofil. Doziranje se izračunava pojedinačno, tako da ako se odlučite piti hlorofil, preporučujemo da se konsultujete sa lekarom. Vredno je uzimati rastvor hlorofila dva puta godišnje tokom dvonedeljnog kursa.