Home Zdravlje PROTIV PARAZITA U TIJELU: Pelin se smatra najjačim otrovom protiv parazita…

PROTIV PARAZITA U TIJELU: Pelin se smatra najjačim otrovom protiv parazita…

472
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Pelin se smatra najjačim otrovom protiv parazita…

Simptomi zaraženog čovjeka parazitima:

– slabost

– hronični umor

– gubitak apetita

– manjak željeza (anemija)

– razdražljivost, nervoza, hiperaktivnost

– glavobolja

– bolovi u trbuhu

Pelin kao najjači otrov protiv parazita:

Pelin sadrži tujon i izotujon, koji ubijaju parazite i santonin, koji je poznat kao dar za bolesti uzrokovane parazitima. Još jedan sastojak pelina je sesquiterpen lakton, koji oslabljuje membrane parazita i na taj način ih ubija.

Pelin je moćan dar i za malariju. Puno je bolji od kinina, koji je vrlo toksičan. Ljudi su vijekovima koristili pelin za bolju probavu, čišćenje od parazita, stimuliranje menstrualnog ciklusa, bolesti jetre i žučnog mjehura. Primjenjivali su ga i kod poroda kako bi se trudnici olakšali bolovi.

Čaj od pelina:

Pola ili jednu čajnu žličicu suhog lišća pelina stavite u šoljicu ili staklenku. Lišće potopite u jednoj šoljici vruće vode. Neki recepti zahtijevaju da ona bude kipuća, a drugi navode da ne mora biti. U svakom slučaju važno je da koristite najviše jednu čajnu žličicu lišća, jer je njihov okus vrlo jak i gorak.

Neka mješavina čaja i vode odstoji nekoliko minuta. Zasladite je ako želite, ali imajte na umu da ćete i tako vrlo teško neutralizirati prirodnu gorčinu biljke. Čaj je najbolje piti nakon jela, jer će se tako lakše apsorbirati i probaviti, nego na prazan želudac. Možete ga piti i prije jela, osobito ako je riječ o teškoj i masnoj hrani. Što duže lišće ostane u vodi, to će čaj biti gorči.