Home Zdravlje PRIRODNI RECEPT PROTIV KAŠLJA: Veoma je djelotvoran kod suzbijanja suhog kašlja…

PRIRODNI RECEPT PROTIV KAŠLJA: Veoma je djelotvoran kod suzbijanja suhog kašlja…

133
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Veoma je djelotvoran kod suzbijanja suhog kašlja…

Neprijatni kašalj vrlo je česta pojava, ali postoji recept koji se krije u vašem domu. Saznajte kako ukusnim prirodnim sirupom pomoći sebi kod kašlja te kako tijelu vratiti energiju.

Ovaj sirup je toliko ukusan da ga možete “srknuti” iz čistog užitka. Lovor mu daje poseban ukus i ton slatkoće i gorčine, limun mu doda svoju posebnost kiselosti a šećer je onaj koji “vozi” ove sastojke i sa vodom ih pronosi kroz tijelo.

POTREBNO VAM JE:

– 6 listova lovora

– 2,5dl vode

– 1 limun

– 6 kašika šećera (najbolje je koristiti smeđi, muscovado šećer)

POSTUPAK:

Zakuhajte u posudi vodu. Dodajte lovor i kuvajte poklopljeno od 6 – 10 minuta. Izvadite listove lovora, uspite u posudu u kojoj ćete pripremati sirup, pa umiješajte šećer i iscijedite cijeli limun. Dobro promiješajte i pričekajte da se sav šećer istopi. Uzimajte po kašičicu nekoliko puta dnevno. Prvi dan možete uzimati po kašičicu uvijek kada se javljaju intenzivni napadi kašlja.

NAPOMENA:

Sirup možete čuvati u frižideru nekoliko dana. Može se uzimati hladan i topao. Ukoliko imate i druge simptome prehlade, nakon sirupa korisno je dodatno uzeti krišku limuna, oguliti je i sadržaj ostatka limuna prožvakati. Veoma je djelotvoran u suzbijanju suvog kašlja.