Home Zdravlje PRAVILNA UPOTREBA ĐUMBIRA: Smatra se posebnim darom prirode za ljudsko zdravlje…

PRAVILNA UPOTREBA ĐUMBIRA: Smatra se posebnim darom prirode za ljudsko zdravlje…

113
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Smatra se posebnim darom prirode za ljudsko zdravlje…

Lista korisnih osobina obične kamilice ili limuna ništa nije manja u odnosu na đumbir. Mnogo se piše o đumbiru, o upotrebi đumbira, dijele se različiti recepti na internetu. Đumbir posjeduje jedinstvenu sposobnost čišćenja organizma od skoro svih vrsta toksina, koji se unose putem hrane, alkohola, hemikalija i zračenja.

Pitaćete se vjerovatno kakva je veza između toksina i bolesti:

Alternativna medicina decenijama tvrdi da je ona direktna. Toksini su glavni uzroci mnogih bolesti! Oni truju naš organizam, uzrokuju degeneraciju ćelija, što dovodi do raznih bolesti. Toksini se sakupljaju na zidovima krvnih sudova i postaju uzrok hipertenzije, multiple skleroze, moždanog udara, bolesti srca i sl.

Toksini koji se sakupljaju u crijevima dovode do gastritisa, kolitisa, čira, pankreatitisa, poremećenog metabolizma, endokrine bolesti, dijabetesa i sl.

Soli (i one su takođe toksini) koje se stvaraju u zglobovima, izazivaju artritis i osteoporozu. Kao što vidite, skoro da ne postoji ni jedna ozbiljna bolest, koja nije izazvana toksinima u organizmu.

Ali, đumbir je taj, koji može izbaciti ove otrove, očistiti organizam, samim time dovesti ga do zdravlja na prirodan način.

Originalni recepti od đumbira ruske alternativne medicine:

Priprema napitka od đumbira:

Jedan manji korijen (10-20g) đumbira ili 1 kašikica đumbira u prahu zaliti sa 200ml vrele prokuhane vode i ostaviti da odstoji 10 minuta. Dodati kašikicu meda i sok od limuna (po ukusu).

Uzimati:

Pola ujutru na prazan stomak, pola sata prije jela, drugu polovinu u toku dana u manjim gutljajima između obroka. Ovaj napitak ubrzava metabolizam, neutrališe nagomilane toksine u organizmu i pomaže boljem varenju hrane. Napitak možete konzumirati svakodnevno.

Đumbir za čišćenje jetre:

Za dugoročno i sistematsko čišćenje jetre, koristi se tinktura sa đumbirom.

Tinktura sa đumbirom – Recept:

Dobro oprati srednji korijen đumbira 30g i izrendati ga zajedno sa kožicom. Poslije toga, izrendani korijen đumbira stavite u posudu od tamnog stakla ili porcelana. Zaliti sa 200ml rakije, zatvoriti i ostaviti na tamno toplo mjestu na 10-14 dana. Razređuje se destilovanom ili hladnom prokuhanom vodom u odnosu 1:1

Tinkturu uzimati na prazan stomak 10-15 minuta prije jela prema slijedećoj šemi:

– Treba počinjati sa 10 kapi, povećavajući svaki dan po 2 kapi posle 15 dana.

– Kada dođete do 40 kapi dnevno, treba nastaviti piti tinkturu još 15 dana istu dozu (40 kapi) svaki dan, zatim postepeno smanjivati unos (po 2 kapi dnevno) u suprotnom smjeru, dovodeći ga do 10 kapi dnevno.

– Napraviti dvonedeljnu pauzu i ponoviti tretman.

Tinktura od đumbira za imunitet:

Ova tinktura od đumbira ima izuzetan efekat u poboljšanju imuniteta cijelog organizma i odlično djeluje u vrijeme sezone gripa, prehlada i respiratornih infekcija.

Recept za tinkturu za imunitet:

400g korijena svježeg đumbira očistiti od kožice, izrendati i zaliti sa 1l alkohola ili kvalitetne rakije. Ostaviti da odstoji 3-4 nedelje na toplom mjestu, povremeno promućkati. Kada tinktura požuti, procijedite je. Konzumirajte po 1 kašikicu poslije doručka i ručka. Nemojte je koristiti u večernjim satima. Možete pripremiti đumbir sa medom, limunom i bijelim lukom. Jednako je efikasno i izuzetno zdravo.