Home Zdravlje VEOMA ZDRAVA I POPULARNA KUPUS DIJETA: Skida i do pet kilograma u...

VEOMA ZDRAVA I POPULARNA KUPUS DIJETA: Skida i do pet kilograma u vrlo kratkom roku…

322
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Skida i do pet kilograma u vrlo kratkom roku…

Kupus dijeta spada među zdrave režime ishrane, sa niskim udjelom masti i kalorija, a omogućava vam skidanje i do 5 kilograma u vrlo kratkom vremenskom roku. Oni koji su se pridržavali ovog režima ishrane, govore da daje odlične rezultate, pa ne čudi što je već 2 decenije hit u cijelom sviijetu.

Najvažniji obrok tokom dana ove dijete je niskokalorična čorba od kupusa, koja podstiče brzo sagorevanje masnoća. Dok se pridržavate ove dijete, dozvoljeno uzimati i drugu hranu sa manje kalorija, dok je potrebno izbaciti šećer i hranu poput pečenog krompira, banana i slično prva 3 dana.

Dakle, glavni obrok je supa od kupusa i pravi se na sljedeći način:

Usitnite povrće, uključujući šargarepu, zelenu papriku, luk, paradajz, pečurke, kupu i celer na kockice. U šerpu stavite luk i malo ulja i dinstajte nekoliko minuta.

Zatim dodajte isjeckano povrće. Dodajte 6-7 šolja vode u posudu i pustite da proključa. Smanjite temperatutu na srednju i pustite povrće da se kuva. Kuvajte dok povrće ne postane mekano, jedno 30-45 min. Možete dodati so i biber po želji.

Ovako izgleda plan ishrane za 7 dana:

Prvi dan:

Supa od kupusa i voće po izboru, jedino nisu dozvoljene banane. Pijte dosta tečnosti, a preporučuju se voda, nezaslađeni čaj ili crna kafa.

Drugi dan:

Supa i povrće, količina nije ograničena, važno je da se ne osjeća glad. Jedite zeleno povrće, a kukuruz, grašak i druge mahunarke izbjegavajte. Za večeru možete skuhati malo krompira. Ovaj dan je zabranjeno jesti voće.

Treći dan:

Uz supu od kupusa možete kombinovati voće i povrće po izboru, ali ne i namirnice koje sadrže dosta ugljeno hidrata (npr. krompir).

Četvrti dan:

Osim čorbe od kupusa, možete pojesti najviše četiri banane i konzumirati nemasno mleko u neograničenim količinama.

Peti dan:

Supa od kupusa je obavezna, a dozvoljen je i jedan obrok skuhanog 300-500 grama nemasnog pilećeg ili goveđeg mesa i salata od paradajza (maksimalno šest paradajza). Tokom dana treba popiti od 1,5 do dve litre vode, što će poboljšati ispiranje viška kiseline iz organizma.

Šesti dan:

Bar jedna porcija supe od kupusa, nemasno pileće ili goveđe meso skuhano i dosta povrća. Šestog dana nije dozvoljeno jesti krompir.

Sedmi dan:

I poslednjeg dana dijete supa od kupusa je obavezna, a glad možete utoliti i porcijama integralnog pirinča i povrća. Dozvoljeno je piti nezaslađen voćni sok.

Napomena:

Preporučuje se da se ova dijeta drži 7 dana, nakon čega je potrebno napraviti pauzu od minimum 2 dana.