Home Zdravlje MOŽE DA OPORAVI CIJELO TIJELO: Jetru, žuč i štitnu žlijezdu obnavlja iz...

MOŽE DA OPORAVI CIJELO TIJELO: Jetru, žuč i štitnu žlijezdu obnavlja iz korijena…

292
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Jetru, žuč i štitnu žlijezdu obnavlja iz korijena…

Odličan je laksativ koji će vam pomoći da izbjegnete zatvor i regulišete crijevnu floru. Postoji povrće koje se koristi već nekoliko godina kao pomoć kod raznih bolesti jer su njegova svojstva vrlo efikasna, naročito kod problema sa štitnom žlijezdom, zatezanjem kože i borbe sa bolestima probavnog takta.

Evo šta će se sve desiti ako uključite rotkvice u svoj režim ishrane:

Ova namirnica je sposobna za znatno poboljšanje vašeg zdravlja. Ona može da obnovi tkiva kože, pospješi varenje hrane, eliminiše toksine iz tijela i bori se protiv stomačnih problema.

Rotkvica takođe dobro utiče na jetru jer joj pomaže da dobro funkcioniše. Sa druge strane, ima idealna svojstva za borbu protiv upale u predjelu nosa, pa pomaže kod upale sinusa. Ima jestivo korijenje i bogata je vitaminom C, kao i brojnim antioksidantima i važnim hranljivim materijama koje mogu izuzetno dobro da utiču na organizam.

Takođe će vam pomoći da detoksikujete cijelo tijelo. Vlakna koje ovo povrće sadrži su idealna za apsorpciju holesterola i zasićenih masti koje se mogu naći u prerađenim namirnicama. Kada se kombinuje sa velikim sadržajem joda, to će vam pomoći i kod normalnog funkcionisanje štitne žlijezde.

Ovako ju je najbolje konzumirati da bi se dobila sva njena dobra svojstva:

Sastojci:

– 4 rotkvice

– 1 komad đumbira

– 4 kašike meda

– sok ood 4 limuna

– pola čaše vode

Priprema i način konzumiranja:

Sve sastojke pomiješajte u blenderu. Kada se formira gusta mješavina, sipajte je u teglu i teglu čvrsto zatvorite.

Uzmajte kašiku ove mješavine 3-4 puta dnevno tokom tri sedmice i pijte dvije litre vode dnevno kako biste u potpunosti usvojili dobra svojstva rotkvica. Ovaj recept će poboljšati vaše cjelokupno zdravlje i podići nivo energije!