Home Zdravlje KAFA OD ŽIRA: Može da pomogne kod anemije, štitne žlijezde, bolova u...

KAFA OD ŽIRA: Može da pomogne kod anemije, štitne žlijezde, bolova u kostima…

206
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Može da pomogne kod anemije, štitne žlijezde, bolova u kostima…

Da li ste znali da postoji napitak sa žirom sličan kafi, koji može da sredi vaše probleme sa štitnom žlijezdom?

Pored toga, ovo zdravo piće može da vam pomogne i da popravite krvnu sliku, a pozitivno utiče na cijelo tijelo. Što je najbolje od svega, veoma se lako pravi, a ukus je toliko sličan omiljenom jutarnjem napitku, da ovo piće zovu žir-kafa.

Za početak, treba da napravite malu zalihu mljevenog žira i da svakog dana kuhate po jednu kašičicu.

Anemičnim osobama preporučuje se da ovo rade dva puta dnevno i već nakon nedelju dana osjetićete značajno poboljšanje kada je u pitanju štitna žlijezda.

Kako pripremiti žir:

„Zrele plodove prvo treba propržiti, oljuštiti, a zatim samljeti u jakom blenderu. Kada pripremate napitak, stavite vodu da proključa, dodajte kašičicu mljevenog žira, pa kuhajte desetak minuta. Procijedite napitak i spremni ste za prirodno jačanje štitne žlijezde.

U napitak možete da dodate malo šećera ili mlijeka, ali je najbolje piti ga bez dodataka“. Recept od ovog napitka može značajno da popravi zdravlje, naročito stanje štitne žlijezde, anemiju i bolove u kostima.

Napitak od žira popravlja krvnu sliku, pomaže kod anemiju (žir je odličan izvor željeza), ali i smanjuje bolove u kostima i zglobovima, naročito kod osoba starijih od 40 godina.

Pomaže i kod menstrualnih tegoba, lošeg varenja, pomaže i kod unutrašnjih i spoljašnjih hemoroida, stabilizacije krvnog pritiska i smanjenja nivoa holesterola i triglicerida.

Nauka je već dokazala da žir sadrži dosta aktivnih materija koje za sada nisu dovoljno iskorišćene u farmaceutskoj industriji, a najvažnije od njih su ogromne količine željeza, bakra, fosfora i kalijuma.

Probajte i shvatićete zašto je ovaj recept opčinio Internet!