Home Zdravlje PROTIV PECKANJA U MOKRAĆNOJ BEŠICI: Prirodna pomoć kod urinarnih infekcija i upala…

PROTIV PECKANJA U MOKRAĆNOJ BEŠICI: Prirodna pomoć kod urinarnih infekcija i upala…

125
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Prirodna pomoć kod urinarnih infekcija i upala…

Sigurno ste barem jednom u životu osjetili peckanje pri mokrenju ili težinu i pritisak u mokraćnoj bešici. Kada se jave ti simptomi uglavnom je riječ je o urinarnoj infekciji.

To je vrlo učestala tegoba koja nastaje kada mikroorganizmi koji inače žive u urogenitalnom traktu i crijevima dospiju u mokraćnu bešiku.

Više od 90% svih mokraćnih infekcija uzrokuje bakterija Ešerihije koli, koja se prirodno nalazi u vašim crijevima.

Urinarne infekcije puno češće pogađaju žene, a za to postoji anatomsko objašnjenje.

Nepoželjne bakterije lakše ulaze u žensku bešiku zbog puno kraće mokraćne cijevi.

Simptomi urinarne infekcije su osjećaj pritiska u mokraćnoj bešici, peckanje pri mokrenju, zamućeni urin i krv u urinu, povišena temperatura i bolovi u donjem dijelu stomaka.

Ako imate ove simptome počnite što prije da sebi pomognete, jer previše odugovlačenja može dovesti do toga da bakterije dospiju u bubrege i izazvati veće komplikacije.

Pomoć kod pomenutog problema:

Soda bikarbona je prava super namirnica koja ima alkalna svojstva, što znači da neutrališe kiselost urina, pa tako pomaže kod bakterijskih infekcija urinarnog trakta.

U 2,5dl vode dodajte 1 kašičicu sode bikarbone, pa dobro izmiješajte. Popijte cijelu čašu. Najbolje je da je popijete odmah ujutru.

Sodu bikarbonu nemojte koristiti u kontinuitetu duže od sedam dana. Njena primjena ne preporučuje se onima koji moraju da paze na unos soli jer ova namirnica sadrži dosta natrijuma. Pijenjem ovog napitka trebalo bi vam biti bolje već nakon nekoliko dana.