Home Zdravlje “ZLATNO MLIJEKO”: Zdravi napitak za bolesnu kičmu i bolju pokretljivost zglobova…

“ZLATNO MLIJEKO”: Zdravi napitak za bolesnu kičmu i bolju pokretljivost zglobova…

324
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Zdravi napitak za bolesnu kičmu i bolju pokretljivost zglobova…

Ovaj prijatan i topao napitak izuzetno je koristan za kičmu. “Zlatno mlijeko” pomaže kod ponovnog uspostavljanja “kičmenog maziva” i ispirnja naslage soli. Koristan je za hematopezu (formiranje krvnih ćelija diobom i diferencijacija matičnih ćelija u koštanoj srži), debelo crijevo, nervni sistem i koštano tkivo.

“Zlatno mlijeko” je čarobni napitak koji takođe pomaže u produženju mladosti, normalizuje cijeli probavni sistem, ima blagotvorno dejstvo na jetru. Uklanja toksine, poboljšava ten i podstiče dugovječnost.

Veoma je efikasan kod artritisa i artroze, jer sa konzumiranjem “Zlatnog mlijeka” povećava se pokretljivost zglobova. Moramo naglasiti da je veoma popularan kod stručnjaka ruske alternativne medicine.

Priprema “Zlatnog mlijeka”:

Za početak pripremiti pastu od kurkume na ovaj način:

– 40g kurkume u prahu

– od 100ml do 150ml vode

Priprema:

Naspite kurkumu u prahu u vodu, promiješajte i dovedite do ključanja. Kuhajte oko 8 minuta, dok se sadržaj ne zgusne. Stalno miješajte. Ako je mješavina suviše gusta, dodajte malo vode. Smesa treba da liči na gusti jogurt.

Za to vrijeme pripremite mlijeko:

– 250ml mlijeka

– 2 kašike (40ml) sirovog (nerafinisanog) bademovog ulja (po želji)

– med po ukusu

Priprema:

Mlijeko prokuhajte i dodajte u njega bademovo ulje (po želji). Sklonite sa vatre i sipajte u šolju. Dodajte 1 kašikicu pripremljene paste od kurkume. Zasladite medom po svom ukusu.

Pastu od kurkume možete pripremiti u većoj količini i na duži period. U zamrznutom stanju čuva svoja svojstva 40 dana. Pastu čuvajte u frižideru. Gotovu pastu dodavati u blago vruće mlijeko po 1 kašikicu, zajedno sa medom i biljnim uljem (po želji).

“Zlatno mlijeko” preporučuje se piti na prazan stomak, poželjno ujutru i pred spavanje. Pije se 40 dana. Period tretmana je dva puta godišnje, po 40 dana.

Važno:

Oni koji imaju probleme sa žučnom kesom: bolje ne rizikovati, jer kurkuma ima diuretički efekat i obavezno se posavjetovati sa svojim doktorom.

Čemu sve pomaže kurkuma:

Savremena nauka kao i tradicionalna medicina, visoko cijeni ovu biljku. Žuti alkaloid kurkumin jeste glavni aktivni sastojak biljke.

Zdrave dobrobiti kurkume, objašnjavaju se time što ljut okus ove biljke ubija klice i parazite, uništava naslage sluzi, masti, ljepljive toksine, podstiče krvotok i kompletan metabolizam.

Gorak okus je najbolje sredstvo protiv trovanja, groznice, upala, bolesti krvi i kože. Takođe, uklanja taloge i ljepljive toksine, salo, znoj, gnjoj, svrab, čisti majčino mlijeko, maternicu i jetru. Kurkuma se može nabaviti u svakoj bolje snabdjevenoj prodavnici hrane, kao samostalan začin ili u sastavu začina karija.