Home Zdravlje ČISTI NAJTEŽE SRČANE BLOKADE: Provjeren recept koji smanjuje rizik od srčanog udara...

ČISTI NAJTEŽE SRČANE BLOKADE: Provjeren recept koji smanjuje rizik od srčanog udara i šloga…

346
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Provjeren recept koji smanjuje rizik od srčanog udara i šloga…

Mješavina limuna sa bijelim lukom – vjerovatno mislite o korišćenju ovih super zdravih namirnica za davanje arome ribi ili da napravite domaći dresing za salatu. Pa, nećemo pričati o tome.

Ove dvije namirnice su vjerovatno jedne od najzdravijih namirnica na svijetu. Limun i bijeli luk su puni zdravih hranljivih sastojaka i pružaju mnogo zdravstvenih prednosti ljudskom tijelu.

Dakle, jedan od načina na koji ova moćna i zdrava kombinacija može biti od pomoći je povećanjem zdravlja vaših arterija. Kada je nivo LDL-a ili lošeg holesterola previše visok, on se može nakupiti na zidovima vaših arterija.

Ovo će smanjiti protok krvi i može vas staviti u rizik od srčanog udara ili šloga. Postoje neki lijekovi koji vam mogu pomoći sa ovim stanjem, ali zašto ne biste koristili i prirodna rješenja. Na primjer, konzumiranje više bijelog luka i limuna vam može koristiti i pomoći vam da smanjite loš holesterol.

Mešavina limuna sa bijelim lukom – savršena za čišćenje srčanih blokada:

Metoda 1:

Sastojci:

– 1 šolja soka od limuna

– 1 šolja soka od đumbira

– 1 šolja soka bijelog luka

– 1 šolja jabukovog sirćeta

– 3 šolje prirodnog meda

Priprema:

Prvo, morate pomiještati sve gore navedene sastojke i dobro izmiješate. Zatim, kada to obavite treba da umiješate 3 šolje prirodnog meda i ponovo sve ručno izmiješate dok se med potpuno ne istopi. Nakon toga, trebalo bi da ovu mješavinu premjestite u staklenu bocu i stavite u frižider.

Primjena:

Treba konzumirati 1 kašiku ove smjese, svakog jutra, prije doručka.

Metoda 2:

Sastojci:

– 6 limuna (oguljenih), isječenih na male komade

– 30 čehnova bijelog luka, isjeckanih na komadiće

– 2l voda

Priprema:

Stavite bijeli luk i malo vode u blender i izblendirajte. Zatim sipajte smjesu u posudu i dodajte 2 litre vode. Kuhajte do ključanja i ostavite da se kuha još 5 minuta. Zatim sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.

Kada se hladi, izblendajte limun i dodajte ovoj smjesi. Zatim, procijedite tečnost i prebacite u staklenu bocu. Trebalo bi da bacite ostatke. Čuvajte mješavinu u frižideru.

Primjena:

Treba da pijete 50ml dnevno 3 nedjelje. Zatim bi trebalo da napravite 1 nedjelju pauze. Nakon toga bi trebalo ponovo piti 50ml svaki dan 3 nedjelje.

Napomena: Ova metoda je izuzetno moćna, tako da preporučujemo da je radite samo jednom godišnje ili kad god želite, ako mislite da je prošlo dovoljno vremena između tretmana, a to je 6 mjeseci.