Home Zdravlje POMAŽE KOD TOPLJENJA I IZBACIVANJA PIJESKA IZ BUBREGA I ŽUČI: Tokom terapije...

POMAŽE KOD TOPLJENJA I IZBACIVANJA PIJESKA IZ BUBREGA I ŽUČI: Tokom terapije obavezno piti što više vode…

163
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Tokom terapije obavezno piti što više vode…

Jedan od čestih problema u našim krajevima predstavljaju pijesak ili kamenčići u bubrezima ili žuči. Problem je najčešće uzrokovan vodom i ishranom. Kako bi pokušali izbjeći teške i invenzivne metode konvencionalne medicine donosimo vam oprobani narodni recept za topljenje i izbacivanje kamenčića iz organizma.

Sastojci:

– 250g šećera u prahu

– 0.25l maslinovog extra djevičanskog (eko) ulja

– 250g limuna sa korom

– 250g peršinovog korijena (samljevenog)

– 250g meda (ili jednake količine svih sastojaka)

Priprema:

Limun dobro operete i ukoliko je prskan očistite od hemikalija. To možete uraditi mješavinom za čišćenje voća. Nakon što limun očistite, isijecite ga na komadiće i sameljite u blenderu ili nekoj drugoj mašini što sitnije, korijen peršuna ogulite i isijecite na komadiće i sameljete ga kao i limun. Sve pomiješajte i dodate med, maslinovo ulje i šećer u prahu. Sastojke miješajte tako dugo dok se masa potpuno ne izjednači.

Primjena:

Za probleme sa kamenčićima i pijeskom u bubregu i žuči potrebno je uzimati jednu supenu kašiku smjese ujutro na tašte i navečer pred spavanje. Smjesu je potrebno držati u frižideru sve vrijeme u staklenoj boci jer je kvarljiva.

Za riješavanje većine problema sa pjeskom ili kamenčićima u bubrezima i žuči potrebno je popiti dvije navedene mjere. (Nakon što potrošite prvu napravite još jednu smjesu jer je kvraljiva te se pravi po mjeri od 250g po sastojku).

Smjesa je osmišljena i isprobana u svrhu otapanja kamnčića i vrlo je djelotvorna. Smjesa je vrlo prijatnog ukusa, a njen sastav jako je zdrav i za druge namjene te ga i drugi ukućani mogu koristiti. Važno je napomenuti da se za vrijeme korištenja terapije trebaju piti što veće količine tekućina, najbolje vode.

Napomena: Prije upotrebe ovog recepta obavezno se obratiti svom ljekaru za savjet.