Home Zdravlje KOD PROBLEMA SA BUBREZIMA: Uzima se jedna kašika svako jutro na prazan...

KOD PROBLEMA SA BUBREZIMA: Uzima se jedna kašika svako jutro na prazan želudac…

131
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Uzima se jedna kašika smjese svako jutro na prazan želudac…

Svako ko je ikada imao kamen u bubregu zna da je to veoma bolno stanje, pogotovo dok je kamen u mokraćovodu, cijevi koja vodi iz bubrega u mokraćnu bešiku. Čak i nakon što je u bešici, kamen mora proći kroz mokraćnu cijev.

Kako muškarci imaju dužu mokraćnu cijev, imaju mnogo veći problem sa ovim i ljekari često taj proces nazivaju “muškim porođajem”. Zato je dobro znati recepte poput ovog, koji mogu na prirodan način pomoći u rastapanju kamena prije nego što izazove toliko problema.

Kamenje u bubregu je depozit minerala – obično neki oblik kalcijuma kao što su kalcijum oksalat – nakupljeni u bubrezima i mogu formirati kamenčiće poput šljunka unutar samih bubrega.

Pozicioniranje je sve kada je u pitanju kamen u bubregu: kamen može ostati u bubregu sedmicama, mjesecima ili čak godinama da osoba nema nikakve simptome. Međutim, ako kamen krene prema mokraćovodu, može se pojaviti ekstreman bol u leđima, bokovima ili krvava ili zamućena mokraća.

U tom trenutku, doktori će pokušati da istjeraju kamen kroz mokrenje uz velike količine tečnosti i analgetike kako bi bol bio podnošljiv. Međutim, neko kamenje može biti preveliko pa je potrebna operacija za uklanjanje.

Treća mogućnost je kombinovanje tečnosti za potiskivanje kamenja, ali uz upotrebu nekih melema poput ovog preporučenog u nastavku, kako bi se kamen razbio te ga je na taj način lakše izbaciti iz tijela. Glavni sastojak ovog recepta je javorov sirup.

Recept za kamen u bubregu:

Sastojci:

– 1 šolja čistog javorovog sirupa

– 250 grama ekstra djevičanskog maslinovog ulja

– 250 grama limuna sa korom

– 250 grama peršunovog korijena

– 250 grama sirovog organskog meda

Priprema:

Očistite dobro limun i isijecite ga na komade zajedno s korom, a zatim ga stavite u blender. Izmiksajte ga. Zatim, očistite i peršunov korijen, isijecite ga na komade i dodajte u blender gdje je već izblendan limun.

Zatim dodajte javorov sirup, med i maslinovo ulje i još jednom sve izblendajte dok ne dobijete glatku, dobro izmješanu smjesu. Možete ovo odložiti u hermetički zatvorenu teglu i držati u frižederu.

Primjena:

Uzmite jednu kašiku smjese svako jutro na prazan želudac i pijte puno tečnosti tokom dana.

Kako sirup djeluje:

Glavni aktivni sastojak je javorov sirup. Njegovo korišćenje je izvrsno kod kamena u bubregu, ali samo u navedenoj kombinaciji recepta.

Naredni sastojak je limun. Korišćenje limuna je izvrsno kod kamena u bubregu, jer podiže kiselost urina i otapa kalcijumski bubrežni kamenac.

Peršun je takođe vrlo važan, jer je prirodan diuretik koji će vam pomoći u proizvodnji urina i ispiranju bubrega.

Med je takođe važan jer djeluje umirujuće na nadraženu oblogu vašeg mokraćovoda, a takođe pruža i snažnu antibiotičku zaštitu, a javorov sirup čini napitak ukusnim.

Dakle, ako imate problema sa kamenom u bubrgu, razmislite o korišćenju ovog prirodnog kućnog recepta za otapanje cijelog ili barem dijela kamena kako bi lakše prošao. Ima izvrstan ukus zbog meda i javorovog sirupa, a zaista je efikasan u lečenju ovog bolnog stanja i to ga čini podnošljivijim.

Napomena:

Prije upotrebe ovog prirodnog recepta obavezno se savjetovati sa svojim doktorom.