Home Zdravlje NARODNI RECEPT ZA SRCE: Svaki dan pijte po jednu supenu kašiku za...

NARODNI RECEPT ZA SRCE: Svaki dan pijte po jednu supenu kašiku za dobro zdravlje srca…

197
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Svaki dan pijte po jednu supenu kašiku za dobro zdravlje srca…

Narodni i prirodni recept za srce sa tradicijom i provjerenim učinkom. Možete ga primjenjivati kako biste spriječili nastanak srčanih oboljenja. Ovaj recept za srce je star preko 800 godina, a pravi se na brz i jednostavan način.

Pokazao se izuzetno uspješnim kod srčanih slabosti i pravih srčanih oboljenja. Koristi se kada osjetite bilo koje srčane tegobe poput probadanja, treperenja, preskakanja, uslijed stresa. Pokazao se kao dobar i kod angine pectoris.

Sastojci potrebni za pripremu lijeka su:

– 10 svježih stabljika peršuna (bez korijena)

– 1l domaćeg crnog ili bijelog vina

– dvije kašike vinskog octa

– 300g prirodnog meda

Priprema:

Deset svježih stabljika peršuna zajedno sa listovima stavite u litru čistog prirodnog vina i dodajte 1-2 velike kašike čistog vinskog octa. Kuhajte 10 minuta na tihoj vatri (vodite računa, može da pjeni). Skinite sa vatre i pustite da se ohladi.

Poslije dodajte 300 grama pravog pčelinjeg meda i dobro ručno izmiješajte da se med potpuno istopi. Zatim, vino procijedite i stavite u boce, koje su prethodno isprane jakim alkoholom. Dobro zatvorite. Talog koji se stvara nije štetan i slobodno se može piti.

Primjena:

Napitak se koristi svakodnevno, po jednu supenu kašiku do prestanka tegoba. Za teže bolesti potrebno je koristiti duži vremenski period.