Home Zdravlje RECEPT ZA JAK KAŠALJ I BRONHITIS: Potrebno vam je jedan do dva...

RECEPT ZA JAK KAŠALJ I BRONHITIS: Potrebno vam je jedan do dva lista kupusa i med…

203
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Potrebno vam je jedan do dva lista kupusa i med…

Muči vas kašalj:

Pokušali ste da se liječite na razne načine ali vam ništa nije pomagalo. Predlažemo vam da upotrijebite ovaj drevni recept kod upornog kašlja i bronhitisa koji su koristili još naši davni preci. Bez obzira što će vam se ovaj način tretmana učiniti previše prost, on ipak djeluje. Što je najvažnije njegovi učinci su vidljivi vrlo brzo, već poslije prvog korišćenja.

Kako se pravi i kako koristi ovaj recept za kašalj:

U zavisnosti od problema koji imate treba će vam jedan ili dva lista kupusa. Ako vam je kašalj u samom zečetku bit će vam dovoljna jedna liska, ako imate jači bronhitis onda će vam za jedno korištenje trebati dvije liske.

Sastojci:

– kupus

– med

– voda

Priprema i primjena:

Listove kupusa potopite u vrelu vodu, tek toliko da omekšaju. Kada ih izvadite iz vode, na jednu stranu lista nanesite kašikom sloj prirodnog meda. Tu stranu koju ste prekrili medom okrenite prema tijelu bolesnika i to u predjelu prsa.

Preko toga stavite najlon i omotajte peškirom kako biste fiksirali. Možete nabaviti streč foliju pa list sa medom fiksirajte tako što ćete ga uz tijelo priljubiti omotavanjem folije. Drugu lisku kupusa, isto sa medom, pričvrstite sa leđne strane u visini prsa.

Sve ovo ćete uraditi navečer, pred spavanje. Ako ne želite da čekate večer kako biste započeli trtman onda možete ga započeti i prije ali morate mirovati. Sutradan, skinite kupus i operite mlakom vodom ostatke meda.

Rezultati će biti vidljivi već posle prve upotrebe ako je u pitanju tek začetak bolesti a ako je bolest uznapredovala postupak ćete morati ponoviti nekoliko puta.

Na ovaj način su naši stari koristili ovaj tretman kod kašlja i bronhitisa tako da ovo nije recept koji se ne smije koristiti zato što niste sigurni kako djeluje. Mogu ga koristiti i stari i mladi a i djeca zato što nema nikakvih štetnih posljedica. Nadamo se da će ovaj tekst nekome biti od koristi.