Home Zdravlje RECEPT ZA ČIŠĆENJE ARTERIJA: Tri kapi piti svako veče dvanaest dana za...

RECEPT ZA ČIŠĆENJE ARTERIJA: Tri kapi piti svako veče dvanaest dana za redom…

160
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Tri kapi piti svako veče dvanaest dana za redom…

Bijeli luk je jedna od najstarijih i najkorisnijih namirnica na svijetu. Veoma je zdrav i potrebno je jesti ga svaki dan. Zbog svog snažnog svojstva jedan je od glavnih sastojaka mnogih prirodnih recepata za zdravlje.

Jedna od najpoznatijih studija o bijelom luku je njegova kardio-zaštitna osobina. Bijeli luk je bogat jedinjenjima koja sadrže sumpor i za koje je dokazano da pomažu u zaštiti srca od oksidativnog stresa i upale.

Druge zdravstvene osobine bijelog luka obuhvataju sposobnost da se smanje trigliceridi u krvi i ukupan holesterol. Ovi efekti su umjereni i potreban je duži vremenski period kako bi rezultati bili vidljivi.

Iste studije pokazuju da bijeli luk može da pruži zaštitu od ateroskleroze i preokrene ranu fazu bolesti srca. Naučnici su dali učesnicima placebo ili dnevnu dozu od 2400mg ekstrakta starog bijelog luka.

Utvrdili su da su ovi ljudi nakon godinu dana usporili stvaranje naslaga u njihovim arterijama za 80%. Nema sumnje da je bijeli luk vrlo moćna biljka.

Recept za čišćeje arterija:

Sve što vam je potrebno od sastojaka je:

– 350g organskog bijelog luka

– 200ml 95% alkohola ili ruma (bez metanola ili bezalkonijum hlorida)

Priprema i primjena:

Oljuštite bijeli luk, izmrvite ga ili sameljite na sitne komade. Dodajte luk u alkohol i držite mješavinu u zatvorenoj staklenoj boci u frižideru 10 dana. Izvadite bocu, procijedite tečnost i vratite je nazad u flašu. Držite je u frižideru.

U čašu vode sipati samo jednu kap ove mješavine i piti prije doručka ili prije ručka. Uveče dodati 2-3 kapi ovog lijeka u čašu vode i popiti prije večere. Ponovite ovo u narednih 12 dana. Kako tvrde neke studije, ovo će vam znatno poboljšati zdravlje i očistiti vaše arterije.