Home Zdravlje OSLOBAĐA OD KAŠLJA I RASTVARA SLUZ U PLUĆIMA: Pomaže i kod najtežih...

OSLOBAĐA OD KAŠLJA I RASTVARA SLUZ U PLUĆIMA: Pomaže i kod najtežih oblika kašlja…

177
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Pomaže i kod najtežih oblika kašlja…

Svako je nekada imao priliku da se susretne sa upornim kašljem, koji je jako neugodan, a osim toga i sprečava nas da obavljamo neke poslove. U takvim slučajevima tražimo bilo kakvo rješenje koje bi nam moglo pomoći da se riješimo tog kašlja.

Uglavnom se uzimaju neki farmaceutski lijekovi da bi se ove tegobe olakšale. A možete pripremiti sebi neki od prirodnih recepata sa kojima ćete moći pravo da djelujete odnosno da pomognete svom organizmu kod pomenutih tegoba.

Obloge od meda pokazale su se fantastičnim i pomažu u uklanjanju kašlja, naročito kod djece!

Sada ćemo vam otkriti i recept kako da ih pripremite:

Potrebni sastojci:

– domaći med

– maslinovo ulje

– brašno

(Otprilike, ide isti omjer svih sastojaka ovisno o kličini smjese koju želite napraviti. Slobodnom procjenom, prilikom pripreme smjese, sami odredite količinu sastojaka.)

Priprema:

Prvo trebate da pomiješate malo brašna i maslinovog ulja i dobro umiješate, a onda dodajte i med. Smjesu dobro izmiješajte kako biste dobili jednaku smjesu, te je onda stavite na salvetu. Preko postavite gazu.

Primjena:

Gazu postavljate na leđa ili na prsa, pa je fiksirajte sa ljepljivom trakom kako se ne bi pomicala, tako da može cijelo vrijeme da djeluje.

Ukoliko ovo stavljate djeci, onda to trebate tri sata prije nego oni krenu na spavanje. Nikada se nije pojavila niti jedna neželjene reakcija, tako da svako smije ovaj recept koristiti!