Home Zdravlje DOKTORI POTVRDILI: Pomaže kod kardiovaskularnih bolesti i artritisa, jača imunitet…

DOKTORI POTVRDILI: Pomaže kod kardiovaskularnih bolesti i artritisa, jača imunitet…

131
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Pomaže kod kardiovaskularnih bolesti i artritisa, jača imunitet…

Naučnici, doktori i druga stručna lica su u više navrata potvrdili prednosti redovnog konzumiranja meda u kombinaciji sa cimetom, kao moćno sredstvo u borbi protiv mnogih bolesti.

Više od 4 000 godina, med se koristi kao tradicionalni dar prirode kod mnogih tegoba. Egipćani su ga koristili za lečenje rana, Grci za dug život, a Indijanci da uspostave ravnotežu u organizmu.

Moderna medicina pokazuje da su ova verovanja istinita. Kako je bilo pozitivnih uvjerenja o medu, isto tako se znalo za cimet od davnina.

Cimet se smatrao kao pogodan poklon za monahe zbog svoje koristi u lečenju mnogih bolesti. Ovo su neke od kombinacija ovih moćnih prirodnih sastojaka koji se mogu koristiti kod nekih bolesti.

Kod holesterola:

Dodajte dve kašike meda i tri kašičice cimeta u veliku šolju čaja. Konzumacija ove mešavine bi trebala izazvati blago smanjenje holesterola.

Kardiovaskularne bolesti:

Ujutru, umesto marmelade ili džema, stavite malo meda i cimeta na parče hleba. Ako redovno konzumirate ovu kombinaciju, to vam može pomoći da blago smanjite nivo holesterola u krvi i sprečite mogućnost dobijanja srčanog udara.

Protiv artritisa:

U šolju ključale vode, pomešajte dve supene kašike meda i kašiku cimeta. Pijte ovaj napitak ujutro i uveče. Uz redovnu upotrebu, ovo piće bi vam trebalo pomoći kod hroničnog artritisa.

Protiv infekcije žučne kese:

Ako imate bilo kakvu infekciju žučne kese, možete koristiti mešavinu gore pomenutu, ali ovaj put promenite količinu meda i cimeta. U šolju ključale vode, stavite dve kašičice cimeta i veliku kašiku meda.

Protiv prehlade:

Ako imate problema sa čestim prehladama, napravite mešavinu od velike kašike meda i četvrtine kašičice cimeta. Ova navika će pomoći u lečenju prehlade, hroničnog kašlja i začepljenja sinusa.

Jača imunitet:

Poželjno je da se svakodnevno konzumiraju ove namirnice. One prirodno štite telo od bakterija i virusa.