Home Zdravlje KOD PROBLEMA SA REUMOM I ARTRITISOM: Evo kako da sebi pomognete oblogama...

KOD PROBLEMA SA REUMOM I ARTRITISOM: Evo kako da sebi pomognete oblogama od đumbira…

102
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Evo kako da sebi pomognete oblogama od đumbira…

Od davnina đumbir se koristi za zagrijavanje tijela, kada netko ima prehladu ili gripu.

Đumbir se još koristi i kao učinkovito sredstvo protiv tromboze, reumatizma, išijasa, artritisa i sličnih stanja i njegove učinkovitost je jako dobra.

Možete koristiti đumbir na dva načina:

Prvi način korištenja đumbira jeste da napravite vodu od đumbira, uzmite pola žilice mljevenog đumbira i stavite u 150ml kipuće vode. Ostavite da se ohladi i piti dva puta na dan tokom mjesec dana.

Ako želite da koristite đumbir kao oblog, onda vam preporučujemo da napravite obloge koje su odlične kod reume i artritisa.

Sameljite oko 30-40 grama suhog đumbira ili oko 100-140 grama svježeg đumbira i staviti ga u platnenu vrećicu. Stavite vrećicu u lonac kipuće vode i ostavite oko 5 minuta.

Kada primjenjujete oblog od đumbirove vode, voda bi trebala biti topla. Natopite pamučnu krpu u vodi, iscijediti višak vode i primijeniti na zahvaćena područja.

Još na to zmaotaje suhi ručnik da bi bilo toplo. Zamjenite oblog od đumbirove vode svakih 5-10 minuta a to radite najviše 3 puta.

Možete koristiti istu đumbirovu vodu za masažu bolnih područja, što će poboljšati cirkulaciju.

Oblozi od đumbirove vode pomažu kod reume, artritisa, bolova u leđima, menstrualne grčeve, zubobolja, ukočenost vrata, bubrežnih kamenaca boli i astme.