Home Zdravlje UBIJA SKORO SVAKU INFEKCIJU U ORGANIZMU: Američki stručnjak otkrio možda i najmoćniji...

UBIJA SKORO SVAKU INFEKCIJU U ORGANIZMU: Američki stručnjak otkrio možda i najmoćniji prirodni antibiotik…

197
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Američki stručnjak otkrio možda i najmoćniji prirodni antibiotik…

Slavni stručnjak Ričard Šulc otkrio je recept koji je nazvao Super tonik, jer pomaže kod mnogih zdravstvenih stanja. Tinkture su jedni od najboljih prirodnih darova, pre svega zato što izvlače i čuvaju u sebi sve ono najbolje iz biljaka.

Sa druge strane, veoma su jake, pa ih treba pažljivo koristiti. Iako u tinkture obično ide alkohol, znajte da je i jabukovo sirće savršen rastvarač ako želite da napravite tonik tinkturu.

Ne samo da je 100% netoksičan, već ima i mnoge zdravstvene prednosti:

– pomaže regulirasanju kiselosti organizma

– pomaže probavnom traktu

– ima snažno antimikrobno delovanje

– pomaže proizvodnju energije koja povećava mentalno i mišićno funkcionisanje

– jača imuni sistem

Slavni lekar Ričard Šulc otkiro je recept koji je nazvao Super-tonik. On naglašava da je potrebno da koristite sastojke organskog porekla ili da ih sami uzgajite, kako biste izvukli sve pozitivne efekte.

Sastojci:

– sveža habanero papričica (ili najljuća koju možete da nađete)

– glavica belog luka

– glavica crvenog luka

– koren đumbira

– koren hrena

– nerafinisano jabukovo sirće

Priprema:

Ovaj tonik se priprema kao i sve tinkture: trave stavite u posudu, prelijte jabukovim sirćetom, onoliko koliko je potrebno da sve biljke budu potopljene. Zatim oljuštite i sitno iseckajte povrće, pa stavite sve sastojke u veliku staklenu teglu i potpuno pokrijte jabukovim sirćetom, tako da sirće pliva tri prsta iznad nivoa biljaka i povrća.

Poklopite i držeći poklopac na mestu protresite tonik tako da se izmeša. Ostavite tonik da stoji na tamnom mestu bar dve do šest nedelja. Što duže stoji, biće jači, a povremeno ga i ponovo protresite.

Ceđenje:

Zbog lakšeg čuvanja i jednostavnog korišćenja, procedite tinkturu. Trebaće vam labava tkanina – gaza ili neke maramice, velika posuda i cediljka od nerđajućeg čelika koja se uklapa u veličinu posude.

Ako nemate takav “alat”, možete staviti krpu preko otvora tegle i sipati dok sva tečnost ne izađe, ali dosta ćete izgubiti. Stavite cediljku u posudu i prekrijte cediljku gazom. Izlijte sadržaj tegle u cediljku.

Uzmite nešto čime ćete pritisnuti mešavinu da preostali sokovi izađu. Tonik možete sipati u male tegle ili možete vratiti u veliku, prethodno ispranu. Zatamnjena boca je njabolji izbor, jer smanjuje štetu od svetla. Čuvati na tamnom, hladnom mestu. Ostatke biljaka i povrća možete da zamrznete ili dodati supama i drugim jelima.

Doziranje:

Nakon što je tonik spreman, možete da počnete sa svakodnevnom upotrebom, ili ga koristite po potrebi – za bolju probavu, imunitet i prevenciju raznih bolesti. Zapamtite, ispijate jako moćne trave i začinsko bilje, tako da će i ukus biti takav, pa možete dodati malo prirodnog meda.

Pobrinite se da pijete dosta vode tokom dana. Jedna čašica od 20-30ml će biti dovoljna. Međutim, ako se borite protiv teških infekcija, možete uzeti do 5 ili 6 doza dnevno.