Home Zdravlje MOGU DA OPORAVE CIJELI ORGANIZAM: Jetru i štitnu žlijezdu obnavljaju iz korijena…

MOGU DA OPORAVE CIJELI ORGANIZAM: Jetru i štitnu žlijezdu obnavljaju iz korijena…

271
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Jetru, žuč i štitnu žlijezdu obnavljaju iz korijena…

Postoji povrće koje se koristi već nekoliko godina kod raznih bolesti jer su njegova svojstva vrlo efikasna, naročito kod problema sa štitnom žlijezdom, zatezanjem kože i borbe sa bolestima probavnog takta.

Evo šta će se sve desiti ako uključite rotkvice u svoj režim ishrane:

Ova namirnica je sposobna za znatno poboljšanje vašeg zdravlja. Ona može da obnovi tkiva kože, pospješi varenje hrane, eliminiše toksine iz tijela i bori se protiv stomačnih problema. Rotkvica takođe dobro utiče na jetru jer joj pomaže da dobro funkcioniše.

Sa druge strane, ima idealna svojstva za borbu protiv upale u predjelu nosa, pa pomaže kod upale sinusa. Ima jestivo korijenje i bogata je vitaminom C, kao i brojnim antioksidantima i važnim hranljivim materijama koje mogu izuzetno dobro da utiču na organizam.

Odličan je laksativ koji će vam pomoći da izbjegnete zatvor i regulišete crijevnu floru. Takođe će vam pomoći da detoksikujete cijelo tijelo. Vlakna koje ovo povrće sadrži su idealna za apsorpciju holesterola i zasićenih masti koje se mogu naći u prerađenim namirnicama. Kada se kombinuje sa velikim sadržajem joda, to će vam pomoći da normalno funkcioniše štitna žlijezda.

Ovako ju je najbolje konzumirati da bi se dobila sva njena dobra svojstva:

Sastojci:

– 4 rotkvice (srednje veličine)

– 1 komad đumbira (3-4 cm)

– 4 kašike meda

– sok od 4 limuna

– pola čaše vode

Priprema i način konzumiranja:

Sve sastojke pomiješajte u blenderu (ali prije toga ih isijecite na sitne komada zbog blendanja). Kada se formira gusta mješavina, sipajte je u teglu i teglu čvrsto zatvorite.

Uzmajte kašiku ove mješavine 3-4 puta dnevno tokom tri sedmice i pijte dvije litre vode dnevno kako biste u potpunosti usvojili dobra svojstva rotkvica. Ovaj recept će poboljšati vaše cjelokupno zdravlje i podići nivo energije!