Home Zdravlje PRIRODNO ČIŠĆENJE PLUĆA OD NIKOTINA I TOKSINA: Milioni prezadovoljnih korisnika…

PRIRODNO ČIŠĆENJE PLUĆA OD NIKOTINA I TOKSINA: Milioni prezadovoljnih korisnika…

193
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Milioni prezadovoljnih korisnika…

Ako ste pušač ili bivši pušač vaša pluća vrlo vjerovatno su krcata toksinima i nikotinom iz cigareta. Da biste ih pročistili neće vam biti potrebno čudo, već napitak zdravih svojstava napravljen od tri biljke: đumbira, crvenog luka i kurkume.

Đumbir:

Ovaj drevni začin od davnina se koristi zbog svojih iscjeljujućih svojstava. Između ostalog, pomaže u eliminiraju suvišne sluzi u plućima.

Crveni luk:

Crveni luk, kao i češnjak, ima jako zdrava svojstva, a odličan je suborac i kod brojnih zdravstvenih stanja. Posebno je učinkovit u sprečavanju raznih bolesti dišnog sistema.

Kurkuma:

Kurkuma ili indijski šafran krcat je vitaminima i mineralima, a sadrži i super zdrave omega 3 masne kiseline. Ima antivirusna i antibakterijska svojstva pa svakako obogatite svakodnevnu prehranu ovim začinom.

Za početak dodajte ga napitku koji čisti pluća, a za koji vam treba:

– 400 grama luka (crveni luk)

– 1 litra vode

– 400 grama šećera (želite li zdraviju varijantu koristite med ili javorov sirup)

– 2 žlice kurkume u prahu

– korijen đumbira veličine palca

Priprema i primjena:

Vodi dodajte šećer, stavite na vatru i pustite da zakipi. Glavice luka narežite na četvrtine, raskomadajte korijen đumbira i oboje dodajte u zašećerenu vodu. Kad mješavina ponovno zakipi dodajte kurkumu te smanjite vatru na laganu temperaturu.

Mješavina neka se kuha sve dok se količina vode ne smanji za pola. Zatim je procijedite i ulijte u staklenku. Kada se potpuno ohladi stavite je u frižider i ondje držite cijelo vrijeme. Uzmite dvije kašike eliksira ujutro na tašte te navečer dva sata poslije obroka.