Home Zdravlje ZDRAVSTVENE DOBROBITI PIVA: Hrani kosu i stimuliše njen rast, uklanja mrtve ćelije...

ZDRAVSTVENE DOBROBITI PIVA: Hrani kosu i stimuliše njen rast, uklanja mrtve ćelije kože…

109
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Hrani kosu i stimuliše njen rast, uklanja mrtve ćelije kože…

Otkrivamo vam neke prednosti i koristi od ovog svima omiljenog pića, koje podjednako vole i muškarci i žene. Sljedeći put kada ga budete pili, razmislite još jednom prije nego što ga završite!

1. Hrani kosu i promoviše rast

Pivo je bogato vitaminom B i silikonom, što je ključ za zdravu kosu i takođe stimuliše rast. Samo sipajte čašu piva na kosu, izmasirajte korijen glave i ostavite da odstoji 5 minuta. Isperite hladnom vodom i kosa će vam sijati kao nova.

2. Pomaže kod umornih nogu

Napunite posudu hladnim pivom i potopite noge na par minuta. Osvježavajući efekat piva će pomoći vašim nogama da se opuste nakon dugog napornog dana.

3. Uklanja mrtve ćelije kože

Pivo takođe pomaže da uklonite mrtve ćelije kože. Kao rezultat, vaš ten postaje ujednačeniji i sjajniji. Pomješajte šaku jagoda i par kašika piva dok se ne dobije pasta. Namažite na lice kako biste očistili svu nečistoću i stimulisali regeneraciju ćelija.

4. Pomaže da spavate bolje

Cvijet hmelja, koji je jedan od glavnih sastojaka piva, prirodni je sedativ poznat kao efektivan dar protiv insomnije. Pokušajte ovaj trik: operite jastučnice istom količinom vode i piva. Tkanina će upiti aromu ovog cvijeta i učiniće da lakše zaspite.

5. Čini da vam kosa bude snažna i glatka

Pivo sadrži antioksidante i usporava starenje kože. Nevjerovatno, ali ovo alkoholno piće sadrži još jednu prednost: pojačava sposobnosti kože da se sama popravi, zateže kožu i smanjuje sitne bore.

Isprobajte masku za lice: pomješajte 1 kašiku piva, bjelance i 3 kapi bademovog ulja. Nanesite na čisto lice i ostavite 10 minuta.

6. Meso u marinadi od piva postaje mekše

Pivo je sjajno rješenje ako želite da vam pivo omekša, a da ne promjeni ukus. Stavite meso u plastičnu posudu i sipajte preko malo piva. Marinirajte u frižideru. Sljedećeg dana ćete moći da uživate u mekanoći i divnom ukusu mesa.

7. Metalni objekti će ponovo sijati

Pivo ima nizak nivo kiselina i savršen je za poliranje metalnih predmeta, kao što su čelični lonci i nakit. Samo sipajte malo piva na tkaninu i očistite metalne predmete, a možete ih i potopiti na par minuta. Nakon što se budu osušili, bićete iznenađeni kada budete videli blistave rezultate.

8. Dodaje sjaj drvenariji

Sipajte malo piva na parče tkanine i istrljajte drvenu površinu kojoj treba oporavak. Rezultat: drvenarija će dobiti sjaj koji će izgledati kao nov.

9. Odbija štetočine

Pivo tjera dosadne muve dalje od hrane. Samo sipajte malo u čašu, prekrite aluminijumskom folijom i napravite male rupe. Muhe, koje će da privuče miris piva, uspjeće da uđu u čašu, ali ne i da izađu. Možete da isprobate ovaj trik i sa puževima i bubašvabama.

10. Pomaže da se izvade zarđali šrafovi

Kiseline u pivu mogu da uklone rđu i samim tim da vam pomognu da izvadite šrafove sa lakoćom. Sipajte preko malo piva, sačekajte par minuta i pokušajte ponovo.