Home Zdravlje POSIPATE LI SO PO KUĆI: Definitivno bi to trebalo da uradite odmah…

POSIPATE LI SO PO KUĆI: Definitivno bi to trebalo da uradite odmah…

146
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Definitivno bi to trebalo da uradite odmah…

Ovaj nevjerovatan začin se može koristiti u razne svrhe – za čišćenje, kuhanje, itd. Takođe bi trebalo da znate da se so koristila za čišćenje vijekovima unutar i oko kuće.

Mnogi ljudi širom svijeta koriste so jer je potpuno bezbjedna za korišćenje. Nije otrovna! So je izuzetno efikasna, nije skupa i jednostavna je za upotrebu. Definitivno bi trebalo da isprobate ove trikove sa soli.

Drži mrave podalje:

Možete koristiti so kako biste odstranili mrave iz svog doma. Ukoliko želite da ih držite podalje od ormarića sa hranom ili prozora, definitivno biste trebali da isprobate ovaj metod. Uradite sljedeće – samo stavite malo soli na okvir od prozora ili bilo koju drugu pogođenu površinu.

Napomena: So smanjuje nivo vlažnosti u domu kada se koristi na ovaj način.

Polira mesing, srebro i bakar:

Takođe bi trebalo da znate da možete koristiti ovaj jednostavan sastojak za poliranje srebra, bakra i mesinga. Dakle, ukoliko imate ornamente od ovih materijala, isprobajte so, ona će vam pomoći da ih održavate blistavim.

So je najjednostavnije nekorozivno sredstvo za ovaj problem. Napravite pastu od soli i sirćeta i istrljajte svoje ornamente njome kako bi se oni sijali nakon ispiranja. Mješavina soli i sirćeta će rastvoriti svaki vid nečistoće.

Čisti prozore u domu i u automobilu:

Ukoliko želite da očistite svoj prozor i riješite se upornih mrlja sa stakla, pomiješajte 1-2 kašike soli u 4 litre tople vode. Ovu mješavinu koristite za čišćenje umrljanih prozora, kako i u kući tako i u automobilu. Vaši prozori će ostati čisti duže vrijeme nakon toka.

Čisti odliv od sudopere:

Samo pomiješajte so i toplu vodu i sipajte mešavinu u sudoperu. So će istopiti naslage masti koje zapušuju sudoperu i stvaraju neprijatan miris.

Osvježava boju vašeg kućnog tekstila:

Da li ste znali da možete koristiti ovaj sastojak kako biste vratili originalni intenzitet i sjaj boje vaših zavesa i tepiha? So može vratiti njihovu staru boju samo posle jednog pranja.

Samo potopite krpu u koncentrisanu slanu vodu i istrljajte njome vaše zavese i tepihe. Ovom metodom možete očistiti mrlje koje je skoro nemoguće ukloniti kupovnim deterdžentima.

Odlična je za zube:

Ukoliko vas boli zub ili usna duplja, samo rastvorite so u toploj vodi i mešavinu promućkajte u ustima. Ova mješavina je odlična kao vodica za ispiranje usta a ima i laksativni efekat. Trebalo bi da znate da mješavinom soli i sode bikarbone takođe možete izbeliti vaše zube.

Napomena: Ovu mješavinu možete koristiti kad god poželite jer ne ostavlja loše posljedice.

Suši odjeću:

Možete koristiti so da biste spriječili sužavanje odeće nakon pranja. Sve što treba da uradite jeste da ubacite malo soli u mašinu prilikom posljednjeg pranja. Ovo je izuzetno efikasna metoda ukoliko veš sušite napolju, na suncu. Vaša odjeća će biti meka i čista.