Home Zdravlje “ZLATNI MED” KAO PRIRODNI ANTIBIOTIK: Pobijedite prehladu u roku od nekoliko dana…

“ZLATNI MED” KAO PRIRODNI ANTIBIOTIK: Pobijedite prehladu u roku od nekoliko dana…

121
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Pobijedite prehladu u roku od nekoliko dana…

Mnogi od vas su već imali neko iskustvo sa kurkumom. Neko je koristi kao začin, mnogi su pripremali napitak. Zlatno mleko je idealno za zglobove i kičmu, a neko je samo video kesice ovog žutog praha u većim marketima ili radnjama sa zdravom hranom i pitao se čemu služi.

Ali, malo ko zna da je kurkuma, u kombinaciji sa medom veoma dragocen i neprocenljiv prirodni napitak. On poseduje veoma jako protivupalno dejstvo, koje ne samo da uništava bakterije koje izazivaju bolesti, već i promoviše prirodnu odbranu.

Za razliku od sintetičkih antibiotika, takav recept nema negativan efekat na crevnu mikrofloru. Naprotiv, konzumiranjem kurkume i meda značajno se poboljšava varenje i povećava se aktivnost korisne flore u crevima.

O tome svedoče potvrde naučne literature. U Ajurvedi je ovo tradicionalni napitak protiv prehlade. Zato nemojte kod prvih simptoma bolesti odmah krenuti u apoteku, već spremite korisnu i lzdravu smesu – „Zlatni med“, mešanjem kurkume u prahu i meda.

Zlatni med – Recept:

Kod prvih simptoma prehlade pripremite smesu koju ćete koristiti 3 dana. U 100g meda dodajte 1 punu supenu kašiku kurkume, dobro promešajte i preručite u stakleni sud.

Uzimati kod prvih simptoma prehlade:

1 dan – na svakih sat vremena po pola kafene kašike, u toku celog dana

2 dan – na svakih dva sata po pola kafene kašike

3 dan – tri puta dnevno po pola kafene kašike

Smesu neophodno sisati u ustima do njenog potpunog rastapanja. Obično, nakon tri dana prehlada jenjava i organizam se oporavlja. Ovu smesu možete takođe koristiti u kompleksnijim terapijama respiratornih oboljenja, uzimajući po 1 kafenu kašičicu tri puta dnevno u toku nedelje. Možete je dodavati u mleko ili čaj.

Treba da znate:

Ako uzimate bilo kakve zdrave prirodne recepte, konsultujte se sa svojim lekarom. Pogotovo, ako patite od hemofilije i hipertonije, jer kurkuma razređuje krv i snižava pritisak, mada će za većinu ovo biti samo veliki plus.

Ali, pored snižavanja pritiska, kurkuma može da izazove pad nivoa šećera u krvi. Osobe, koji pate od dijabetesa, takođe se moraju konsultovati sa svojim lekarom. Ali, ono što je zaista opasno – konzumirati kurkumu ako imate oboljenje žučne kese i taloženja kamenja u njoj, jer kurkuma izaziva kontrakciju mišića žučne kese.

Savet plus:

Indo-tibetanska medicina glasi: Ako koristite kurkumu posle obroka – deluje na grlo, pluća, a za vreme obroka – na sistem za varenje, posle obroka – na debelo crevo i bubrege.