Home Zdravlje LIMUN I PERŠUN: Recept koji čisti krv od toksina i poboljšava cirkulaciju…

LIMUN I PERŠUN: Recept koji čisti krv od toksina i poboljšava cirkulaciju…

145
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Recept koji čisti krv i poboljšava cirkulaciju…

Ovaj napitak čisti organizam i krv od toksina i poboljšava cirkulaciju. Peršun se u svakodnevnoj pripremi hrane jelima dodaje kao sitna dopuna radi poboljšanja ukusa, ali je zapravo odličan saveznik vašeg zdravlja.

On sadrži dvije grupe posebnih sastojaka, vrlo bitnih za zdravlje – prirodna eterična ulja i flavonide. Uz to, odličan je izvor vitamina C, A i K, pa se preporučuje da pojačate količinu peršuna koju konzumirate za vrijeme sezone gripa i prehlade.

Takođe, peršunov list pokazao se kao izvrsno sredstvo u podsticanju izlučivanja štetnih materija iz našeg organizma i bolje cirkulacije. Ali, ako peršunu dodamo i limun dobićemo čudotvoran napitak koji još efikasnije može pomoći organizmu.

Sastojci:

– 1,5 litar vode

– 3 veze peršuna (nadzemni dio-listovi)

– 1kg limuna

– soda bikarbona

Priprema:

Limunovu koru dobro istrljajte sodom bikarbonom, kako biste uklonili nečistoće sa kore. Najbolje je da koristite organski limun. Vodu prokuhajte i ostavite da se ohladi.

Limun sa korom isjecite na kriške, a peršun isjeckajte sitno i sve to dodajte u hladnu vodu. Poklopite i ostavite da stoji u frižideru jedan dan. Na kraju, sve izmiksajte u blenderu i sipajte u staklenu teglu ili flašu.

Primjena:

Svakodnevno pijte po 100ml ovog napitka. Ubrzo ćete vidjeti da ovaj napitak ima blagotvoren uticaj na organizam.