Home Zdravlje POVEĆAVA CIRKULACIJU KRVI I LIMFE: Prirodni antibiotik koji uništava infekcije u tijelu…

POVEĆAVA CIRKULACIJU KRVI I LIMFE: Prirodni antibiotik koji uništava infekcije u tijelu…

199
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Prirodni antibiotik koji uništava infekcije u tijelu…

Formula potiče još iz srednjevekovne Evrope iz doba kada su ljudi patili od svih vrsta bolesti i epidemija. Tonik je je zapravo antibiotik koji ubija gram-pozitivne i gram-negative bakterije.

Ona takođe ima snažnu antivirusnu i antigljivičnu formulu, povećava cirkulaciju krvi i limfe u svim dijelovima tijela. Odličan je recept protiv kandide.

Ovaj tonik je pomogao mnogima kod virusne, bakterijske, parazitske i gljivične bolesti! Njegovu snagu svakako ne treba potcenjivati. Tajna je u moćnoj kombinaciji kvalitetnih prirodnih i svježih sastojaka!

Napomena:

Možete da nosite rukavice tokom pripreme, pogotovo prilikom rukovanja ljutom paprikom. Budite oprezni, njen miris je veoma jaka, a to može stimulisati sinuse odmah.

Sastojci:

– 700ml svježe jabukovog sirćeta (uvijek koristite organsko)

– četvrtina šolje sitno sjeckanog bijelog luka

– četvrtina šolje sitno sjeckanog crnog/crvenog luka

– 2 svježe paprike (biti oprezan sa čišćenjem – nosite rukavice)

– rendanog đumbira četvrtuna šolje

– 2 kašike narendanog hrena

– 2 kašike kurkuma u ​​prahu ili 2 komada kurkuma korjena

Priprema:

Pomješajte sve sastojke u činiji, osim sirćeta. Prebaciti smjesu u teglu. Najbolje je da se 2/3 tegle sastoji od suhih sastojaka, ostatak popunite sirćetom. Zatvoriti dobro i protresti.

Držite teglu na hladnom i suhom mjestu 2 nedelje. Promućkajte nekoliko puta dnevno. Poslije 14 dana, stisnuti dobro i procijedite tečnost kroz gazu. Tonik ne treba držati u frižderu. To će trajati dugo.

Ektra savjet:

Možete ga koristiti u kuhinji, pomješajte sa malo maslinovog ulja i koristite ga kao salatu ili dodatak jelima.

Doziranje:

Ne razblažujte u vodi, to će smanjiti efekat. Uzmite 1 kašiku svaki dan da ojačate imuni sistem. Povećavajte količinu svaki dan, maksimum 1 mala šolja dnevno. Ako se borite protiv ozbiljnije bolesti ili infekcije, uzeti 1 kašiku tonika 5-6 puta dnevno. Bezbjedan je za trudnice i decu jer su sastojci potpuno prirodni i ne sadrže toksine.