Home Zdravlje RECEPT OD PERŠUNA I MASLINOVOG ULJA: Prirodno sredstvo protiv infekcije urinarnog trakta…

RECEPT OD PERŠUNA I MASLINOVOG ULJA: Prirodno sredstvo protiv infekcije urinarnog trakta…

148
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Prirodno sredstvo protiv infekcije urinarnog trakta…

Ako ste nekad imali infekciju urinarnog trakta, onda znate kako je to bolno i neprijatno. Tera vas da često idete u toalet, a mokrenje postaje veoma bolno. Danas vam skrećemo pažnju na odlično prirodno sredstvo koje će vam može pomoći da se brzo i efikasno rešite infekcija urinarnog trakta. Ovaj prirodni antibiotik veoma je delotvoran. Evo, kako možete pripremiti prirodno sredstvo protiv infekcija urinarnog trakta.

Biće vam potrebno:

– 200ml maslinovog ulja

– 250g meda

– 250g limuna

– 250g svežeg peršuna

Priprema i primjena:

Peršun i limun sa korom treba sitno da naseckate, a zatim sve sastojke, uključujući med i maslinovo ulje, izmiksajte u blenderu. Dobićete kašastu masu koju treba da čuvate u staklenoj ambalaži u frižideru. Svaki dan ujutro treba uzimati jednu supenu kašiku. Nakon što potrošite celu smesu trebalo bi vam biti dosta lakše.

Napomena:

Bilo bi dobro da med nabavite kod proverenog pčelara, limun bi, svakako, trebalo da bude neprskani. Ukoliko limun ipak kupite u prodavnici, stavite ga da odstoji u hladnoj vodi u koju ste dodali malo sode bikarbone. Nakon toga ga dobro isperite. Koren peršuna, takođe, treba da bude dobro opran.

Savet plus: Pijte čaj od peršuna

Peršun deluje kao diuretik, a osim što je ovaj napitak osvežavajuci, ubrzaće proces ozdravljenja. Kako biste ublažili, ili sprečili urinarnu infekciju, potrebno je da pijete čaj od peršuna.

Uzmite jednu kašiku korena peršuna i prelijte sa 2,5dl vode. Kuvajte 5-6 minuta, a zatim poklopite 10 minuta, ohladite, pa potom procedite. Pije se 3 puta po 1 šolja. Takođe, peršun je odlično sredstvo protiv oticanja nogu i koristan je za mršavljenje.