Home Zdravlje DOBROBITI SOLI: Nevjerovatni načini upotrebe ove super namirnice za zdravlje…

DOBROBITI SOLI: Nevjerovatni načini upotrebe ove super namirnice za zdravlje…

101
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Nevjerovatni načini upotrebe ove super namirnice za zdravlje…

Osim što obogaćuje okus hrane so je sastavni dio našeg tijela, ali i života. No osim u kuhinji ona se možete koristiti i u zdravstvene svrhe. Upoznajte sve blagodati soli i brzo i lako se riješite manjih tegoba.

GRLOBOLJA:

Napravite mješavinu od 1 žličice soli i 2,5 decilitra vode i miješajte dok se so ne otopi. S otopinom grgljajte usnu šupljinu nekoliko puta na dan.

OPEKOTINE U USTIMA:

Ako ste pojeli nešto vruće ili ljuto i spržili jezik napravite otopinu od pola žličice soli i dva decilitra mlake vode i grgljajte svakih sat vremena.

BOLNE I OSJETLJIVE DESNI I AFTE:

Napravite otopinu od 1 žličice soli i 1 decilitra mlake vode i grgljajte svako jutro. Imate li aftu, so će dezinficirati ranicu u ustima.

ZUBOBOLJA:

Privremeno rješenje prije odlaska kod zubara koje smanjuje bol. Ispirite usta otopinom od 1 decilitra mlake vode, 2 žlice octa i 1 žlice soli.

ALERGIJE I UPALE SINUSA:

So je spas za iziritiranu sluznicu. Zakuhajte 2 do 3 decilitra vode te dodajte soli toliko da voda bude slana kao more (ne preslana). Čekajte da se ohladi na sobnu temperaturu, prebacite u bočicu od kapi za nos i dva puta dnevno nakapajte nos.

S istom otopinom možete isprati nos tako da je pretočite u čajnik ili sličnu posudu, nagnete glavu nad umivaonik te lijevate u jednu pa u drugu nosnicu. Na kraju ispušite nos.

UBODI INSEKATA:

So može ublažiti bol i smanjiti oteklinu kod uboda pčele, ili nekog drugog insekta. Od soli i vode napravite gustu pastu. Nanesite je na mjesto uboda, ostavite da tako stoji dok se sol potpuno ne osuši. Sol će smiriti iritaciju na koži i smanjiti bol.

BOLNE I NATEČENE NOGE:

Napravite kupku za noge koja će smanjiti oteklinu nogu i zglobova i odmoriti noge. U Lavor ulijte toplu vodu i dodajte oko 4 žlice soli i nekoliko kapi eteričnog ulja čajevca, lavande, metvice ili eukaliptusa. Namačite noge oko pola sata.