Home Zdravlje KOD BOLNIH KOSTIJU I ZGLOBOVA: Recept može da pomogne kod bolova u...

KOD BOLNIH KOSTIJU I ZGLOBOVA: Recept može da pomogne kod bolova u leđma, zglobovima, nogama…

119
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Recept može da pomogne kod bolova u leđma, zglobovima, nogama…

Ovaj recept nije lijek kojim ćete izliječiti tegobe koje se pominju u tekstu. Ali, istina je da vam ovaj recept može pomoći za ublažavanje i prevenciju tih tegoba. Recept se odnosi na probleme sa bolovima u zglobovima, leđima, nogama, vratu i sl.

Recept glasi ovako:

Kupiti u bilo kojoj prodavnici 150g bilo kojeg jestivog želatina, sa voćnim ukusom ili bez, svejedno (150g – za terapiju od mjesec dana). Uveče sipajte 5g želatina (dvije ravne kašikice) u četvrt čase sa hladnom (iz frizidera) vodom.

Pomiješajte i ostavite da stoji do jutra (van frizidera). Želatin će nabubriti i pretvoriće se preko noći u žele. Ujutru popijte smjesu na prazan stomak. Možete dodati sok, vodu sa medom ili pomiješati smjesu sa jogurtom ili kiselim mlijekom. Ili na bilo koji drugi način koji vama odgovara.

Funkcioniše tako što počinje da ublažava bolove u zglobovima, leđima, nogama, bolove u kičmi i vratu već poslije nedelju dana. Terapija bi trebala da traje mjesec dana. Ponoviti za 6 mjeseci. Ovo je način da se pomogne obnova “podmazivanje” zglobova. A od zdravih zglobova zavisi i normalan rad mnogih organa, jer sve je u našem organizmu povezano.

Zašto je želatin toliko koristan za zglobove:

Želatin – proizvod životinjskog porjekla, dobijen u rezultatu prerade vezivnog tkiva krupne rogate stoke – tetiva, kostiju, hrskavica, je ustvari kolagen u najčistijem obliku. Pozitivno djeluje na stanje unutrašnjih vlakana i sitnih sudova.

U sebi posjeduje dvije aminokiseline: prolin i hidrosiprolin, koji imaju pozitivan uticaj na oporavak vezivnog tkiva. Želatin je u stanju da poveča rast i obim vezivnog tkiva, što je veoma važno kod bolesnih zglobova.

Želatin je koristan proizvod izuzetnog kvaliteta za poboljšanje zdravlja:

– jača zglobove i srčani misic

– poboljšava metabolizam

– održava zdravo stanje kože

– daje elastičnost i snagu tetivama i ligamentima

– ublažava razvoj osteoporoze i osteoartritisa

– dovodi do poboljšanja rasta i strukture kose i noktiju

Napomena:

Još jednom napominjemo da ovo nije lijek kojim ćete izliječiti pomenute tegobe. Recept isključivo služi za prevenciju i ublažavanje tih tegoba. Prije upotrebe bilo kakvih prirodnih melema uvijek je dobro da se prvo posavjetujete sa vačim doktorom.