Home Zdravlje SVI GA IMAMO U KUĆI: Pijte ga barem dvije kašike dnevno jer...

SVI GA IMAMO U KUĆI: Pijte ga barem dvije kašike dnevno jer može pomoći kod različitih zdravstvenih tegoba…

220
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Pijte ga barem dvije kašike dnevno jer može pomoći kod različitih zdravstvenih tegoba…

Stručnjaci kažu da je jabukovo sirće prirodni eliksir koji se može koristiti na mnoge načine. Ljudi su postali svesni njegovih prednosti i danas je jabukovo sirće popularnije nego ikad.

Grčevi u stomaku:

Ukoliko imate dijareju prouzrokovanu bakterijskom infekcijom, jabukovo sirće je pravo rešenje za vas zahvaljujući svojim jakom antibakterijskim svojstvima. Bogato je pektinom koji je poznat po tome što umiruje grčeve u stomaku. Ukoliko osećate bolove, samo rastvorite dve kašike jabukovog sirćeta u 200ml tople vode i to popijte.

Štucanje:

Kašika jabukovog sirćeta će vam pomoći da umirite štucanje.

Upaljeno grlo:

Kada se govori o upali grla, jabukovo sirće vam može pomoći da sprečite dalje širenje infekcije. Grgutanje jabukovog sirćeta je najbolji način da rešite taj problem.

Problemi sa probavom:

Sipajte kašiku meda i kašiku jabukovog sirćeta u čašu tople vode. Popijte je pola sata nakon obroka kako biste sprečili bilo kakve probleme sa varenjem.

Nedostatak energije i iscrpljenost:

Postoji lak način da poboljšate energiju. Kombinujte 2 kašike jabukovog sirćeta i čašu tople vode i to popijte. Jabukovo sirće je bogato enzimimima i kalijumom, zbog čega ga trebate koristiti za tretiranje iscrpljenosti ili povećate energiju.

Grčevi u nogama:

Grčevi u nogama znaju biti vrlo neprijatni, a narodna medicina ima savršen izbor za to. Dodajte kašiku meda i kašiku jabukovog sirćeta u čašu tople vode. Popijte ovaj napitak pre nego što odete u krevet.

Izbeljivanje zuba:

Trik je jednostavno grgutanje jabukovog sirćeta ujutru. Ovo će ukloniti bilo kakve mrlje, eliminisati opasne bakterije iz usne duplje i zaštititi vaše zube od karijesa. Zasigurno ćete dobiti taj osmeh holivudskih zvezda.