Home Zdravlje BIJELI LUK I CRNO VINO: Prirodni napitak koji izbacuje otrove iz tijela...

BIJELI LUK I CRNO VINO: Prirodni napitak koji izbacuje otrove iz tijela i otklanja stres…

218
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Prirodni napitak koji izbacuje otrove iz tijela i otklanja stres…

Ovaj prirodni napitak očistit će organizam od viška soli i masti, ali i oslobodit će vas stresa i hroničnog umora. Pored primjene ovog napitka potrebno je da se zdravo hranite, te izbjegavate pića sa puno štetnih dodataka.

Osobe koje ne piju vino ili uopšte alkohol mogu više da piju prirodne sokove od grožđa, višnje i slično, jer sadrže zdrave sastojke.

Sastojci:

– 12 čehna bijelog luka

– pola litre crnog vina

Priprema:

Očistite bijeli luk i ustitnite ga, pa stavite u staklenu bocu. Dodajte vino i dobro zatvorite. Čuvajte na svjetlosti 2 sedmice i svakog dana promućkajte po nekoliko puta. Nakon 2 sedmice, procijedite napitak i prespite u drugu staklenu flašu. Uzimajte po jednu kašičicu tri puta dnevno tokom mjesec dana.

Napomena: Ovo je jak napitak i zato ga primjenjujte sa pauzom od 6 mjeseci između 2 tretmana, dakle, samo dva puta godišnje. Prvi rezultati vidljivi su već nakon 24 sata.

Paracelsus, utjecajni švicarski liječnik iz 16. stoljeća je napisao: “Vino je hrana, lijek i otrov – samo je pitanje doze.” Kao i kod gotovo bilo koje hrane ili pića, velike doze vina mogu biti štetne za naše zdravlje, ali isto tako, umjerene doze nam mogu biti i jako korisne.

Istraživači su otkrili da su crna vina bogata flavonoidima najbolja za naše zdravlje. Flavonoidi su najpoznatiji po svojim antioksidativnim svojstvima koja pomažu tijelu da se bori protiv alergijskih i virusnih neprijatelja.