Home Zdravlje DIVLJA BOROVNICA: Prema narodnoj medicini ovaj recept može pomoći kod šećera u...

DIVLJA BOROVNICA: Prema narodnoj medicini ovaj recept može pomoći kod šećera u krvi…

134
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Prema narodnoj medicini ovaj recept može pomoći kod šećera u krvi…

Priroda donosi mnogo načina kako se boriti sa ovom bolešću, a jedan od njih leži u bobičastom voću – borovnicama, odnosno njihovim grančicama.

Dijabetes je takozvani “tihi ubojica” jer njegove simptome nerijetko podrazumijevamo pod to da nije riječ ni o čemu ozbiljnom. Naime, u dijabetesu se visoka glukoza u krvi ponaša kao otrov, a često je prati i povišen krvni tlak i povišena razina lipida u krvi. Grančice borovnice, otkinute zajedno sa lišćem su efikasno sredstvo za pomoć kod šećera u krvi.

Šećerna bolest, dijabetes, očituje se simptomima poput ovih:

– snažna žeđ ili suha usta

– učestala potreba za uriniranjem

– izrazita želja za hranom

– neobjašnjivo mršavljenje (iako normalno jedete)

– slabost i umor

– učestale infekcije (kod žena gljivice na genitalnom području)

– ogrebotinama po tijelu treba dugo vremena da zacijele

– zamagljen vid

Priroda donosi mnogo načina kako se boriti sa ovom bolešću, a jedan od njih leži u bobičastom voću – borovnicama, odnosno njihovim grančicama. Prema narodnoj medicini, recept koji donosimo može pomoći kod razine šećera u krvi.

RECEPT:

Potrebno je jednu žlicu usitnjenih grančica borovnice staviti u posudu te ih preliti čašom kipuće vode i kuhati tako deset minuta. Tako pripremljen čaj potrebno je ostaviti da odstoji sat vremena u otklopljenoj posudi. Procijeđeni čaj treba popiti u malim gutljajima kroz dan i takav postupak ponavljati mjesec dana.