Home Zdravlje POMOĆ KOD URINARNE INFEKCIJE: Samo jedna kašičica dnevno može da pomogne kod...

POMOĆ KOD URINARNE INFEKCIJE: Samo jedna kašičica dnevno može da pomogne kod ovih tegoba…

230
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Samo jedna kašičica dnevno može da pomogne kod ovih tegoba…

Neki ljudi pate od učestalih infekcija koje im stvaraju noćne more. To je vrlo učestala tegoba koja nastaje kada mikroorganizmi koji inače žive u urogenitalnom traktu i crijevima dospiju u mokraćnu bešiku.

Više od 90% svih mokraćnih infekcija uzrokuje bakterija ešerihije koli, koja se prirodno nalazi u našim crijevima.

Urinarne infekcije puno češće pogađaju žene, a za to postoji anatomsko objašnjenje. Nepoželjne bakterije lakše ulaze u žensku bešiku zbog puno kraće mokraćne cijevi.

Infekcija se najčešće javlja kod djevojaka koje su tek stupile u se**ualne odnose i kod žena u menopauzi. Simptomi urinarne infekcije su osećaj pritiska u mokraćnoj bešici, peckanje pri mokrenju, zamućeni urin i krv u urinu, povišena temperatura i bolovi u donjem dijelu stomaka.

Ako imate ove simptome počnite što prije sa liječenjem, jer previše odugovlačenja može dovesti do toga da bakterije dospiju u bubrege i izazovu veće komplikacije.

Pomoć pri navedenom problemu sa sodom bikarbonom:

Soda bikarbona je prava super namirnica koja ima alkalna svojstva, što znači da neutrališe kiselost urina, pa tako pomaže kod bakterijskih infekcija urinarnog trakta.

U 2,5dl vode dodajte 1 kašičicu sode bikarbone, pa dobro izmiješajte. Popijte cijelu čašu. Najbolje je da je popijete odmah ujutru.

Sodu bikarbonu nemojte koristiti u kontinuitetu duže od nedjelju dana. Njena primjena ne preporučuje se onima koji moraju da paze na unos soli jer ova namirnica sadrži dosta natrijuma.