Home Zdravlje MED OD KOPRIVE: Dvije kašike dnevno pomažu kod upale urinarnog trakta…

MED OD KOPRIVE: Dvije kašike dnevno pomažu kod upale urinarnog trakta…

699
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Dvije kašike dnevno pomažu kod upale urinarnog trakta…

Kopriva je najbolji prečišćivač krvi i najbolja lekovita biljka za formiranje krvi. Ima pozitivan uticaj na gušteraču i smanjuje sadržaj šećera u krvi.

Ova biljka takođe pomaže kod upale urinarnog trakta i zadržavanja urina. Naročito se preporučuje na proleće.

Ova biljka predstavlja odličan diuretik, sredstvo koje sprečava anemiju. Lišće koprive je izvor vitamina A, B, D, E i K, minerala (kalcijum, mangan, gvožđe, kalijum, cink, magnezijum i bakar), enzima, hlorofila.

Sastojci:

– 1 kg lišća koprive

– 2 limuna

– 2 jabuke

– pola kilograma meda ili žutog organskog nerafinisanog šećera

– želatin, najbolje pektin

Metod pripreme:

Pomešajte koprivu i jabuke. Sastojke zajedno sa dva limuna ubacite u blender i miksujte dok ne dobijete meku smesu. Dodajte med i želatin, u zavisnosti od težine i uputstava.

Dok je mešavina sveža ubacite je u sterilne tegle.

Primjena:

Svaki dan konzumirajte dve kašike pre obroka.

Kopriva je najbolji način da prečistite i poboljšate svoju krvnu sliku. Ima pozitivan efekat na pankreas i pomaže prilikom snižavanja šećera u krvi.

Ona takođe može tretirati infekcije urinarnog trakta i stimulisati rad crevne flore. Kopriva se takođe koristi za tretiranje jetre i žučne kese, poremećaja sna, pomaže jetri, kod stomačnih grčeva, čireva, plućnih bolesti, itd.

Takođe je vrlo korisna kod virusnih i bakterijskih infekcija.

Ukoliko nemate dovoljno gvožđa u krvi i osećate se stalno umorno, kopriva je tačno ono što vam treba! Ona sadrži dosta gvožđa i uspešno tretira anemiju.

Nakon nekog perioda korišćenja koprive, pucaćete od zdravlja i energije. Na žalost, u današnjem društvu ljudi ignorišu ovu biljku i previše često koriste analgetike.